Nova presuda Bogdanovu 13. novembra

Prvi osnovni sud u Beogradu će u utorak po drugi put izreći presudu navijaču Crvene zvezde Ivanu Bogdanovu, najavljeno na današnjem ročištu.

3
A- A A+

Bogdanovu, optuženom za napad na policiju i učestvovanje u nasilju 2006. godine na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda - Partizan, danas je suđenje počelo ispočetka pošto je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu od dve godine zatvora.

Sudija Ivana Ramić prethodno je na suđenju zakazala izricanje presude za 15. novembar, ali je po završetku današnjeg suđenja naknadno promenila termin izricanja presude 13. novembar "iz
tehničkih razloga".

Tužilaštvo je na današnjem suđenju ostalo pri završnoj reči sa prethodnog suđenja i predložilo osuđujuću presudu i produženje pritvora Bogdanovu, dok je odbrana predložila oslobađajuću presudu i ukidanje pritvora.

Advokat Bogdanova, Saša Milovanović, rekao je da veštaci iz Novog Sada, koji su tvrdili da je Bogdanov bio u stanju smanjene uračunljivosti, nisu članovi sudsko-medicinskog odbora niti sudsko-psihijatrijskog odbora.

"Odavno je trebalo osloboditi Ivana Bogdanova, tada je situacija u društvu bila nepovoljna a sada se menja", rekao je Milovanović.

Milovanović je naveo da je Bogdanov godinu i po dana u pritvoru i ocenio da je prvostepena presuda bila "u redu", Bogdanov bi sledeće nedelje bio na slobodi zbog amnestije.

Advokat je rekao da ni sud, advokati, stražari u sudnici ni ni novinari ne mogu znati da li je pravo mišljenje veštaka iz Beograda ili Novog Sada.

Veštaci iz Beograda su tvrdili da je Bogdanov posle zadobijenog udarca bio neuračunljiv, a veštaci iz Novog Sada su ocenili da je bio u stanju smanjene uračunljivosti.

Na današnjem suđenju svedočila je i veštak Gordana Mišić Pavkov, koja je rekla da posle udarca i potresa mozga "kontakt Bogdanova sa realitetom nije bio ukinut, nego narušen".

"Povreda koju je zadobio bi kod svakog čoveka dovela do stanja izmenjene svesti, nezavisno da li je navijač ili bilo ko drugi, a u konkretnom slučaju mogućnost okrivljenog da upravlja postupcima bila je smanjena", rekla je Gordana Mišić Pavkov.

(Beta, Beta/MUP)
Sve vesti