Kancelarija: Naći napadače na Srbina

Kancelarija za Kosovo traži da se što pre nađu napadači na kosovskog Srbina Momira Pantića, koji je bio načelnik SUP u Istoku do 1999. godine.

0
A- A A+

Povodom današnjeg ranjavanja Momira Pantića, koje se dogodilo u opštini Istok, kada je na njega pucao maskirani napadač, Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije zahteva od međunarodnog prisustva u Pokrajini da se pronađu krivci za taj incidenta, kao i svih ostalih, do sada počinjenih nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju Kancelarije navodi se da se od međunarodne zajednice, Unmika i Euleksa, zahteva da u skladu sa svojim mandatom pokažu da su zaista statusno neutralni i posvećeni pravu i da shodno tome pronađu odgovorne za ranjavanje Pantića i saopšte njihova imena, kao i odgovorne za sva druga ubistva i pokušaje Srba.

To bi bio način da se započne proces vraćanja poverenja u međunarodnu zajednicu i prilika da se proterani Srbi vrate na svoja ognjišta na Kosovu i Metohiji, što pored ovakvih dešavanja gotovo da i nije moguće, navodi se u saopštenju.

Bivši načelnik Sekretarijata unutrašnjih poslova u kosovskoj opštini Istok Momir Pantić ranjen je danas u ruku, pošto je nepoznati napadač pucao na automobil u kome se nalazio, na lokalnom putu u toj opštini, izjavio je agenciji Beta Veljko Komatović, predstavnik Srba Odboru za bezbednost Istoka.

Pantić je operisan i nije životno ugrožen, potvrdili su Beti u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, gde je zbrinut.

Komatović je precizirao da se napad dogodio oko 17 sati na putu između sela Srbnobran i Lukavac, u kojima žive Srbi povratnici. Prema rečima Komatovića, u automobilu na koji je pucano bio je još jedan čovek, koji nije povređen.

Kosovska policija je obeveštena o incidentu i uviđaj je u toku. Pantić je bio načelnik SUP-a u Istoku do marta 1999. godine.

(MONDO/Agencije)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti