Uhapšeni dileri finansijeri "zemunaca"

U Španiji su uhapšeni dileri droge osumnjičeni za finansiranje "zemunskog klana", a u istoj akciji koju je policija izvela na Kanarskim ostrvima zaplenjeno je više od 700 stabljiki marihuane, objavili su danas španski mediji.

0
A- A A+

Policija je pretražila i sefove u dve banke gde je pronađeno 840.000 evra u kešu, kao i kokain, luksuzne satove i "značajna dokumenta". Policija je otkrila tri plantaže marihuane na Kanarskim ostrvima, objavljeno je na sajtu španskog lista El Mundo.

"Agenti nacionalne policije su otkrili organizaciju koja finansira 'zemunski klan' zahvaljujući proizvodnji marihuane", saopštila je policija.

Španska policija započela je istragu o ovoj mreži dilera nakon hapšenja u februaru Vladimira Milisavljevića, preneo je AP. Hapšenja su obavljena na području Las Palmasa i Alikantea, navodi se u saopštenju španske policije.

"Zemunski klan" optužen je za ubistvo, 2003. godine, srpskog premijera Zorana Djinđića, podseća El Mundo i dodaje da je policija kod Alikantea u Valensiji u februaru ove godine uhapsila Milisavljevića, koji je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora.

Španska policija je uhapsila u februaru i Luku Bojovića, aktuelnog šefa "zemunskog klana".

(Tanjug/Ilustracija: Gulvier/Getty Images)

Povezano

Sve vesti