Srbi "smenili" selektora Čilea

Čile je odlično počeo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, iz dve utakmice upisao šest bodova, ali je onda usledio brodolom...

6
A- A A+

A, kao posledica istog i ostavka selektora Klaudija Borhija!

Argentinac je posle poraza od Srbije u Sent Galenu 1:3 na konferenciji za novinare izjavio da napušta klupu Čilea. Razlog su vrlo blede partije koje je "La Roha" pružala u poslednje vreme.

Sve je počelo odlično. Na startu južnoameričkih kvalifikacija Čile je pobedio Boliviju i Venecuelu u gostima sa po 2:0. Ali, onda su počeli da se nižu porazi, šesti uzastopni upalio je crvenu lampicu i bilo je vreme da posle godinu dana Borhi napusti dosadašnje radno mesto.

Argentincu niko verovatno ne bi zamerio neuspehe u prijateljskim utakmicama, ali poraze u kvalifikacijama svakako. Njih je bilo tri i to dva kod kuće.

Borhi je posle meča sa Srbijom zatražio od čelnika fudbalskog saveza Čilea da se povuče sa mesta selektora.

"Nisam ja dobio otkaz, već sam sam sebe otpustio. Nisam imao dobre rezultate i vreme je bilo da odem. Period koji sam proveo u reprezentaciji Čilea je jedan od najboljih u mom životu", rekao je trener koji ima devet nastupa za Argentinu i to u periodu njene najveće moći od 1985. do 1986. godine.

(MONDO - foto: AP)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti