ZVEZDA: Stojadinović već sportski direktor?

Član Radne grupe koja će rukovoditi crveno-belima u narednom periodu praktično preuzeo novu funkciju. Već pričao sa trenerom, održao sastanke na stadionu...

13
A- A A+

Zoran Stojadinović, fudbalski menadžer, najveći je kandidat za novog sportskog direktora Crvene zvezde. I ne samo to - praktično je već počeo da radi taj posao.

Već prvog dana od dolaska Radne grupe, čiji je deo, zasukao je rukave i otišao na trening prvog tima, u posetu treneru Aleksandru Jankoviću...

U opširnom intervjuu "Žurnalu" rekao je da ne beži od uloge rukovodioca sportskog sektora vicešampiona i izneo nekoliko crtica o svom budućem radu.

Naravno, navijače možda i najviše interesuje da li će Aleksandar Janković ostati trener. U "moru" pretpostavki i nagađanja najčešće se u priči o njegovoj smeni pominju imena Gorana Đokovića i Miodraga Božovića.

"... Nismo razgovarali ni o čemu. O Đoroviću je glupo da pričam. To je moj igrač, vodio sam njegovu karijeru, izvrstan je dečko, ali nikad o tome nismo pričali. Fudbal nam je uvek tema, što je i normalno, jer nismo kriminalci. Ako neko tumači da zbog toga Đorović treba da bude trener, šta da radim... Ako neko namerno podgreva vatru između Jankovića i mene, ne nasedam na to. Zamolio sam i Jankovića za isto. Mislim da smo se dogovorili i da je interes Zvezde najvažniji".

Na zvaničnom sajtu poznatog menadžera piše da vodi brigu o karijeri jednog fudbalera Crvene zvezde (Marko Mirić) i četvorice Partizana (Vladimir Stojković, Nikola Petrović, Saša Marković i Darko Brašanac).

U tome ne vidi problem za preuzimanje nove funkcije.

"Pa šta? Imaju neki ljudi iz Radne grupe možda zajedničke poslove sa ljudima iz Partizana, šta bi trebalo - da ih prekinu?! Nisam pao sa neba, zna se šta sam radio do sada. Doveli su me, ili će me dovesti zato što sam se dokazao u tom poslu i što veruju da mogu da pomognem. Zašto bih se stideo?", dodao je.

Ističe da "nije radio sa lubenicama već sa igračima" i da ih ima i u "večitim rivalima" i u ostalim klubovima - OFK Beogradu, Vojvodini...

"Pa kakav bih bio menadžer da nemam?! Kad budem izabran na neku funkciju moraću da prekinem sa menadžerstvom i da zamrznem licencu. Baš kao što je uradio Predrag Mijatović kad je postao sportski direktor Reala. To što poznajem te igrače u dušu može čak da bude i prednost, mogao bih da pomognem treneru pred derbi".

Duel crveno i crno-belih u subotu u 19.00 časova vidi kao sudbonosni. Ne samo za trenera Jankovića, već i za sve u klubu.

"Ako Partizan pobegne na 11 bodova to je sasvim druga priča za januar. Nećemo se predati, ali nećemo da se lažemo, sa 11 bodova manje teško je doći do titule. Sa tri ili pet to je znatno realnije, a ekipa bi u januaru morala da se pravi u drugom pravcu", rekao je Stojadinović i objasnio za koliku svotu novca će sastavljati ekipu i raditi:

Besplatno i zavisno od uspeha.

"Radiću besplatno svake godine, a moja primanja biće vezana za uspeh ekipe. Dva su razloga, zato što sam situiran i da sutra niko ne može da mi kaže: 'Vidi onog lopova'. Sever nikad neće doći u situaciju da mi skandira tako nešto ili da sam uzeo 500.000 i ništa nisam radio, ako ne bude rezultata", podvukao je Stojadinović.

(MONDO, foto: MONDO, Petar Stojanović)

Povezano

Sve vesti