Izveštaji BIA i VBA kvalitetni i detaljni

Odbor za kontrolu službi bezbednosti Skupštine Srbije usvojio je danas izveštaje o radu Bezbednosno-informativne agencije i Vojnoobaveštajne agencije.

0
A- A A+

Odbor je ocenio da su izveštaji civilne i vojne bezbednosne službe kvalitetni, detaljni i da pružaju sveobuhvatan uvid u najvažnije segmente rada ove dve službe bezbednosti.

Usvojen je i Izveštaj BIA o stanju bezbednosti u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Pozitivno je ocenjen i rad pripadnika BIA, njihovo angažovanje u obavljanju poslova zaštite Ustavom utvrđenog poretka i bezbednosti, suprotstavljanja organizovanom kriminalu i delatnostima usmerenim ka vršenju krivičnih dela međunarodnog terorizma i najtežih oblika krivičnih dela protiv čovečnosti i međunarodnog prava.

Usvajanjem izveštaja o radu BIA i VBA za period januar - septembar, odnosno januar - oktobar, Odbor je zaokružio postupak razmatranja izveštaja o radu službi bezbednosti za protekli period, što predstavlja obavezu Odbora u skladu sa Zakonom o osnovama uređenja službi bezbednosti.

Odbor će nastaviti aktivan nadzor nad radom službi bezbednosti u cilju daljeg koordiniranog i usklađenog rada tih službi na planu ostvarivanja nacionalnih interesa koji se sprovode putem obaveštajno-bezbednosne delatnosti.

(Tanjug, printscreen: bia.gov.rs)

Povezano

Sve vesti