U Rusiji decu prodaju - lekari

Dva lekara privedena su u ruskoj severnokavkaskoj republici Dagestanu pod sumnjom da su trgovali decom, objavljuje portal Nira aksakal.

1
A- A A+

Oni su navodno prodali osamnaestomeesčnu devojčicu za 400.000 rubalja (oko 10 hiljada evra) 30. septembra i novorođenog dečaka za 550.000 rubalja ( oko 14 hiljada evra) 30. oktobra.

Dženet Saidulaeva, načelnik pedijatrije u gradskoj bolnici u Kasavjurtu, i Batuli Čupaljajeva, lekar u porodilištu u Mahačkali, privedeni su pod sumnjom da su učestvovali u ovom krivičnom delu, prenela je RIA Novosti.

Policija veruje da su ova dva lekara pomogla da se ubede pacijentkinje u porodilištu da se odreknu svojih tek rođenih beba.

U oktobru je, jedna šestdesetjednogodšnja žena, za koju se veruje da je članica bande, uhapšena u Groznom dok je pregovarala o prodaji deteta. Kasnije je privedena još jedna godinu dnaa mlađa žena, akušer u porodilištu u Kasavjurtu.

Veruje se da su te žene delovale kao posrednici, jer su primile po 50.000 rubalja (1.250 evra) za svaki "završen posao". Ostatak novca dobijali su lekari.

Policija je saopštila da je ova grupa prodala i između osmoro i dvanaestoro dece u Čečeniji.

U proteklih nekoliko meseci osujećeno je više pokušaja prodaje dece. Početkom novembra, žena iz ruske dalekoistočne teritorije Habarovsk osuđena je na tri godine zatvora zbog pokušaja da proda svog petogodišnjeg sina za 300.000 rubalja (7.500 dolara).

(Srna, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Povezano

Sve vesti