ANKETA: Da li se Sale oprostio od Zvezde?

Sve što se u petak dogodilo u Ljutice Bogdana novinarima je ličilo na oproštajnu konferenciju trenera, ali su Aleksandar Janković i Nebojša Čović potom rekli da je "stečen pogrešan utisak". Kako je vama izgledalo?

32
A- A A+

Sa FK Crvena zvezda nikad niste načisto.

Kao što možete da doživite da vas u 23 časa pozovu da hitno dođete na stadion, tako i jedna "sasvim obična" konferencija za medije pred utakmicu sa Vojvodinom može da se pretvori u gotovo otvoren sukob unutar kluba.

Dan pred poslednju utakmicu u polusezoni...

Sve što se dogodilo u petak na stadonu u Ljutice Bogdana samo svedoči u koliko se komplikovanoj situaciji nalaze crveno-beli, od glave, do pete.

Prvo je trener Aleksandar Janković izašao pred novinare rešen da kaže sve što ga muči i otvoreno napadne one koji su kritikovali igrače i njega, dovodeći ih u stanje ultimatuma. Novinarima koji su slušali gotovo monolog mladog trenera sve je to ličilo na oproštajnu konferenciju za medije, jer je takvih primera bilo u bližoj i daljoj istoriji.

Nisu se izveštaji sa Jankovićevog obraćanja ni pojavili u etru, a reagovao je jedan od (možda) prozvanih, član Radne grupe Zoran Stojadinović, koji je imao hladan odgovor na Jankovićeve citate, a potom je mirnije, staloženije, pomalo i očinski, Nebojša Čović pokušao da smiri strasti.

Ne tako davno, u intervjuu za MONDO i Dragan Džajić pružio je podršku Aleksandru Jankoviću.

Zajedno s Jankovićem, pojavio se pred novinarima na parkingu ne želeći da ih pusti da odu u redakcije sa utiskom koji je vladao posle prvog trenerovog obraćanja.

Malo Čović, malo Janković, unakrsno su odgovarali na pitanja i dominirao je mirniji ton u trenerovom glasu, iako je ponovio određene stvari koje je rekao ranije u petak, nešto posle podneva.

"Sad je sa mnom i sme da priča...", pokušaj je Čović da se našali, a Janković je potom upitan zašto je sve stvari koje je rekao - rekao 24 časa pre utakmice, a ne prošlog ponedeljka.

"U poslednje vreme uvek se pre utakmice pojavljuju nelogične priče, bilo je tako i pred derbi i pred Kup i pred Užice. Svaki put pojavljivale su se stvari koje ne pripadaju pripremi utakmice, već u kojima provejava nešto što nije vezano za sport. Ovo je bila poslednja utakmica u polusezoni i kao trener imao sam obavezu da skrenem pažnju na neke stvari, naročito kada je osporavanje igrača u pitanju", rekao je Janković i dodao:

"To što je u poslednje vreme retko koja najava utakmice bila sportska govori i o tome da se klub nalazi u nestabilnoj situaciji, a od ekipe je traženo da nešto što u dužem vremenskom intervalu ne postoji ni na jednom nivou u klubu - stabilnost i dobar rezultat".

Janković se potom nadovezao na reči Nebojše Čovića...

"Ako gospodin Čović kaže da je klub u nikad težoj situaciji u istoriji, onda su i igrači tog kluba u nikad težoj situaciji u istoriji, a pred njih se uvek stavljaju isti ciljevi, traže se vrhunski rezultati i postavlja lestvica uvek na istu visinu. Postoji ozbiljan raskorak između onoga što tražimo od ekipe i onoga što postoji u klubu".

Na ovu temu Čović je Jankoviću poručio da urgentna uprava koja je postavljena nedavno ne namerava da motiviše ekipu i stručni štab lepim i pozitivnim stvarima, jer toga trenutno nema i da niko ne može da im obeća nešto što ne postoji. Čović je dodao da je svesno stvorena atmosfera pritiska koji je donekle i test karaktera...

Ipak, posmatrano sa strane, velikoj većini novinara sve ovo izgledalo je kao priprema za otkaz Aleksandru Jankoviću po završetku jesenjeg dela sezone.

Čak je i obraćanje trenera u prvobitnoj verziji zvučalo baš tako. Da li je?

"Zar vam ja ličim na nekoga ko bi ostavio ekipu 24 časa pre utakmice?", retorički je odgovorio Janković, mada to u suštini i nije bio odgovor na pitanje: "Da li će on ostati trener POSLE utakmice sa Vojvodinom?"

Nešto bliži odgovor na isto dao je Čović.

"Loše ste zaključili, ne može ono danas da bude oproštajna konferencija kad vam je zakazao 'brifing' u ponedeljak u 12", rekao je Čović, posle čega je dobio direktno pitanje: "Da li će Janković biti smenjen?"

"Zašto bi bio smenjen?", uzvratio je.

Uz prihvaćenu primedbu da su brojni novinari pogrešno protumačili sve događaje u petak na "Marakani", dragi čitaoci MONDA pitamo Vas: "Kakav je Vaš utisak?"(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti