Matjaž Smodiš pojačao Krku

Bivši slovenački reprezentativac vratio se u klub u kojem je 1994. godine počeo profesionalnu karijeru.

3
A- A A+

Krka, Virtus, Fortitudo, CSKA, Cedevita, Krka - tako se kretala karijera Matjaža Smodiša (32 godine, 205 cm).

Jedan od najboljih evropskih krilnih centara svoje generacije i trostruki osvajač Evrolige vratio se u Novo Mesto. Biće u konkurenciji za nastup od prvog dana 2013. godine, a tokom leta će se penzionisati i postati sportski direktor.

Prošle sezone igrao je za Cedevitu.

Predsednik Krke Brane Katelec potvrdio je tu informaciju.

"Bili smo u kontaktu sa Matjažem poslednjih nekoliko nedelja, često smo se sastajali i zaključili da postoji obostrana želja za saradnjom. To je i bila jedina logična odluka, da uspešan košarkaš i legenda nastavi saradnju sa uspešnih klubom u svom rodnom gradu, gde i živi sa porodicom", rekao je on.

Objasnio je da će prema dogovoru odmah početi sa intenzivnim treninzima, da bi se u drugoj polovini januara priključio prvom timu na treninzima i na utakmicama.

"Matjaž je već počeo da trenira i sada će samo nastaviti to da radi uz pomoć klupskih stručnjaka, kondicionih trenera, fizioterapeuta... To je samo prvi deo dogovora. Posle sezone priključiće se organizacionom delu i verujem da mu predstoji mnogo godina uspešnog posla. Njegova uloga, odgovornosti i zadaci biće poznati posle sezone", objasnio je Katelec.

(MONDO, foto: MN Press)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti