MOK suspendovao Đorđa Višackog!

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije kažnjen od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta zbog učestvovanja u skandalu oko prodaje karata za OI u Londonu na crnom tržištu.

4
A- A A+

Đorđu Višackom zabranjeno je učešće u radu međunarodnih olimpijskih tela, a očekuje ga i kazna i od nacionalnog komiteta.

On je samo jedan u grupi olimpijskih zvaničnika protiv kojih su pokrenute disciplinske akcije, zbog "narušavanja ugleda Olimpijskih igara", preneo je RTS.

Višacki, zajedno sa petoricom zvaničnika Olimpijskih igara iz tri države, umešani su u skandal sa nelegalnom prodajom ulaznica za OI u Londonu na crnom tržištu, što su otkrili novinari "Sandej Tajmsa" na tajnom zadatku.

Članak povodom neregularnosti u prodaji ulaznica za Olimpijske igre u Londonu objavljen je nekoliko nedelja pre početka Igara, a MOK je, posle istrage, naredio nacionalnim komitetima da kazne učesnike u skandalu i odlučio da im zabrani dalje učešće u međunarodnim olimpijskim telima.

Osim Višackog, u skandal je umešano nekoliko predsednika nacionalnih komiteta, kao i generalni sekretari i direktori marketinga iz Grčke, Litvanije, Malte i Srbije.

(MONDO, foto: MN Press)
Sve vesti