Aranđelovčanka u Crnoj Gori: Ne pevam himne

Nekoliko igračica rođenih u Srbiji nastupa za Crnu Goru. Jedna od njih kaže da je došla da igra rukomet i da neće pevati nijednu himnu.

33
A- A A+

Crnogorska rukometašica Ana Đokić, jedna u nizu igračica koje su u poslednjih nekoliko godina napustile selekciju Srbije i zaigrale za Crnu Goru, izjavila je danas da će joj u polufinalnom duelu na šampionatu Evrope biti veoma neobično da igra protiv zemlje u kojoj je rođena.

"Nisam verovala da Srbije može da izbori plasman na Olimpijske igre, odabrala sam Crnu Goru, koja ne samo da je uspela, već je i osvojila medalju. Iz tog ugla sam ispunjena. Srbija je pokazala da ima kvalitet, došle su do polufinala i svaka im čast na tome. Biće neobično, jer prvi put igram protiv bivše zemlje, ali ne mislim da će to uticati na moje izdanje. Neću pevati nijednu himnu, došla sam da igram rukomet, sve ostalo je nebitno", rekla je Đokićeva novinarima u Beogradskoj areni.

Ona je dodala da ne veruje da atmosfera na tribinama može može da je pokoleba.

"Sigurno se ovde bolje osećamo nego u Londonu, ovde smo kao svoj na svome. Ljudi su nam izlazili u susret i sve što smo tražile smo dobile. Zadovoljna sam organizacijom šampionata, uostalom, Srbija se dokazala kao dobar domaćin i u januaru kada je bio muški šampionat", istakla je rođena Aranđelovčanka.

Dres Crne Gore u subotnjem polufinalu nosiće još jedna dojučerašnja igračica Srbije - Katarina Bulatović.

Međutim, za razliku od Đokićeve ona baš i nije bila pričljiva tokom druženja sa novinarima.

"Ana i ja smo profesionalci. Činjenica da igramo protiv Srbije neće uticati na nas. Biće to još jedna u nizu utakmica", poručila je Bulatovićeva, rođena Kragujevčanka, svakako igračica od koje preti najveća opasnost u polufinalnom meču.

Prva igračica koja je srpski dres zamenila crnogorskim bila je Bojana Popović, a osim Đokićeve i Bulatović to su učinile još Ana Radović i Mira Milenković.

Polufinale šampionata Evrope Srbija - Crna Gora biće odigrana u subotu od 17 sati u Kombank areni.
Prethodno, u prvom polufinalu od 14.30 sastaju se Norveška i Mađarska.

(Tanjug/MONDO - foto: AP)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti