Gordan Petrić od proleća u ulozi trenera

Bivši generalni sekretar Partizana prihvatio da sedne na klupu Bežanije.

7
A- A A+

Čudni su putevi fudbalski.

Posle odlaska sa visoke funkcije u Partizanu, 2009. godine zbog nezadovoljstva načinom vođenja kluba, Gordan Petrić se dugo nije pojavljivao u javnosti. Sada je našao novi izazo i ponovo će morati da sarađuje sa novinarima.

Nekadašnji generalni sekretar crno-belih, u vreme predsednikovanja Nenada Popovića i Tomislava Karadžića, postao je novi trener Bežanije, kojoj predstoji velika borba za opstanak u drugoligaškom rangu.

Petrić je mesto na klupi nasledio od Aleksandra Janjića sa kojim je, po rečima sportskog direktora Nedeljka Ostojića, sporazumno raskinut ugovor.

Ostojić je u izjavi Sportskom žurnalu rekao da to što Petrić debituje u ulozi šefa stručnog štaba neće biti problem.

"Dobićemo sa njim vetar u leđa, igrači će da rade motivisaniji za 200 odsto. Mnogi o Petriću imaju visoko mišljenje. Trenerskim poslom baviće se prvi put, iako su se mnogi utrkivali da ga angažuju", istakao je Ostojić.

Bivšem defanizvcu OFK Beograda, Partizana, Dandi junajteda, Rendžersa, Kristal Palasa... sada predstoji ispit za PRO licencu u Fudbalskom savezu Srbije.

"Od nečega mora da se pođe. Čekamo konkurs za PRO licencu. Videćemo kako ćemo dalje", kazao je Petrić.

Bežanija je jesenji deo Prve lige završila na 12. mestu sa 18 bodova. Isti učinak imaju Radnički iz Nove Pazove, Sloga i Timok, ali se ti klubovi nalaze u zoni ispadanja zbog lošije gol-razlike.

(MOND, foto/MN Press)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.