FSS: Nećemo dozvoliti Kosovu da uđe u FIFA

Na sednici Izvršnog odbora FSS je razmatrana odluka FIFA da odobri Kosovu da igra prijateljske mečeve, a ponovljeno je i da od sledeće sezone klubovi koji nemaju reflektore neće moći da igraju Superligu.

6
A- A A+

Sednicom Izvršnog odbora predsedavao je Tomislav Karadžić, a prva tačka dnevnog reda bila je odluka FIFA da dozvoli Kosovu da igra prijateljske utakmice.

Na sednici Izvršnog komiteta FIFA od 14. decembra raspravljalo se o modalitetima sprovođenja odluka po pitanju prijateljskih utakmica Fudbaleske federacije Kosova.

Izvršni komitet FIFA je odlučio da se utakmice ne igraju pod nacionalnim simbolima, a da mečevi neće moći da se igraju na teritoriji Kosova bez prethodnog odobrenja Fudbalskog saveza Srbije.

FSS će nastaviti sa naporima da se takozvanoj Fudbalskoj federaciji Kosova ne dozvoli prijem u FIFA i UEFA na bazi čnjenice da Kosovo nije članica UN.

Takođe, na sednici Izvršnog odbora je zaključeno da je naveći problem na srpskim stadionima nasilje na tribinama i naloženo je svim organima Superlige da preduzmu sve postojeće mere kako bi nasilje bilo zaustavljeno.

Ponovljeno je i da od sledeće sezone svi klubovi Jelen superlige moraju da imjau reflektore na svojim stadionima jer u protivnom neće moći da se takmiče.

Savez će pomoći svim klubovima kada je postavljanje reflektora u pitanju ukoliko prethodno ispune sve ostale uslove predviđene Pravilnikom o licenciranju klubova kao što je to bio slučaj u Jagodini, Kruševcu, Užicu i Gornjem Milanovcu.

Na sednici je usvojen i izveštaj Sudijske komisije FSS. Konstatovan je kvalitetan rad u ovoj organizaciji i predloženo je da se nastavi sa podmlađivanjem sudijskog kadra i dodatnom edukacijom.

(MONDO, foto: MN Press)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti