Serbia open zvanično ugašen

Organizatori jedinog profesionalnog teniskog turnira u Srbiji definitivno potvrdili da će to takmičenje biti izbrisano iz ATP kalendara. Posle četiri godine.

33
A- A A+

Kompanija "Femili sport", organizator turnira Serbia open, vratila je licencu za to takmičenje Asocijaciji teniskih profesionalaca. Ta odluka automatski znači da turnir prestaje da postoji.

"Doneli smo odluku koja je u ovom trenutku najracionalnija, uzimajući sve uslove u obzir. Hvala svima koji su proteklih godina bili deo ovog događaja i učestvovali u organizaciji. Iza nas su 4 godine tokom kojih je organizacija turnira od strane ATP uvek ocenjena najvišim ocenama, a igrači su posebno isticali vrhunske uslove koji su im svake godine omogućeni", piše u zvaničnom saopštenju, uz zahvalnost sponzorima, volonterima i svim igračima koji su nastupali na tuzrniru.

"Nažalost, nećemo više biti u mogućnosti da organizujemo takmičenje u Beogradu i odlučili smo da zaustavimo sve aktivnosti u vezi sa turnirom".

Turnir iz serije 250 trebalo je da bude održan od 29. aprila do 5. maja 2013, u isto vreme kad se održavaju takmičenja u portugalskom Eštorilu i nemačkom Minhenu.

Prošle godine na turniru je odigrano 70 mečeva, 28 tenisera je učestvovalo u glavnom žrebu singla, 32 u kvalifikacijama, i 16 parova u dublovima, a šampion je bio Andreas Sepi iz Italije koji je u finalu savladao Francuza Benoa Parea 6:3, 6:2. Titulu u dublu su osvojili Izraelci Erlih i Ram.

Trofeje su pre toga osvajali Đoković (2011. - bio bolji od Španca Felisijana Lopeza), Amerikanac Sem Kveri (2010. - u finalu savladao Džona Iznera), Đoković (2009. - pobedio u finalu Lukaša Kubota).

Na turniru su učestvovali i drugi asovi kao što su David Nalbandijan, Pablo Anduhar, Kei Nišikori, Fernando Gonzales, Giljermo Garsija Lopez, Huan Monako, Ivo Karlović, Igor Andrejev, Arno Klemon, Ivan Ljubičić, Kristof Rohus, Andreas Sepi, Markos Bagdatis, Stanislas Vavrinka, Ernest Gulbis, Albert Montanjes i drugi.

Pored njih, svi najbolji srpski teniseri takođe su učestvovali na ovom takmičenju, a mnogi mladi igrači iz naše zemlje dobili su šansu da odigraju mečeve na ATP turu i tako napreduju na listi, kao što su Filip Krajinović, Dušan Lajović, Marko Đoković, Arsenije Zlatanović...

(MONDO, foto: MN Press)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti