Škotska dolazi u Novi Sad!

Niš otpao, Laković potvrdio Novi Sad. "Karađorđe" oberučke prihvatio Srbiju i Škotsku za novi fudbalski spektakl.

8
A- A A+

Srbija će utakmicu protiv Škotske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. odigrati u Novom Sadu.

Posle Velsa "orlovi" će i drugu ostrvsku selekciju iz Grupe A ugostiti na stadionu "Karađorđe". Fudbalski savez Srbije ranije je doneo odluku sa se meč sa Škotskom igra u Nišu na renoviranom "Čariru", ali je ta mogućnost otpala, jer su izvođači radova na stadionu Radničkog zbog lošeg vremena pomerili rok za završetak posla sa 28. decembra prošle na 27. maj ove godine.

Utakmica sa Škotima igra se 26. marta.

"U dogovoru sa selektorom Mihajlovićem izabrali smo da se utakmica sa Škotskom igra u Novom Sadu", rekao je za novosadski Dnevnik Zoran Laković.

Generalni sekretar FSS kaže da su čelnici srpske "kuće fudbala" čekali do poslednjeg momenta da vide da li će Niš biti spreman da ugosti dve selekcije.

"Kada nismo dobili uverenja da će sve biti gotovo do marta, bili smo primorani da promenimo odluku. Kao mesto odigravanja utakmice odredili smo stadion Vojvodine", rekao je Laković.

Srbija je u Grupi A u Novom Sadu odigrala utakmicu protiv Velsa i zabeležila jednu od najubedljivijih pobeda 6:1. Posle tog meča usledili su porazi od Belgije u Beogradu (0:3) i Makedonije u Skoplju (0:1)."Orlovi" su na početku kvalifikacija remizirali u Glazgovu sa Škotskom (0:0).

Srbija borbu za odlazak u Brazil nastavlja protiv Hrvatske u Zagrebu 22. marta.

(MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti