• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pisac Zoran Ćirić odriče se Ninove nagrade

Niškog pisca ova prestižna nagrada nikad nije interesovala, jer smatra da to priznanje ima političku pozadinu i on ga se stidi.

Pre jedanaest godina Zoran Ćirić nagrađen je Ninovom nagradom za knjigu "Hobo", međutim put do ovog priznanja bio je politički obojen i njemu je degutantno da ga predstavljaju kao ninovca, piše "Informer".

Niški pisac živi na rubu egzistencije i veruje da je to baš zbog te nagrade i opšteg stanja u srpskoj književnosti.

"Ninova nagrada obezbeđuje dobru finansijsku dobit, jer pisac nikada ne može toliko da zaradi. Mnogi pisci su deo političkog establišmenta, a političari drže banku i ključ od sefa", kaže Ćirić.

Ovaj talentovani rokenrol pisac susreo se sa različitim kontraverzama kada je dobio nagradu, jer su mnoge njegove kolege bile ljubomorne i nisu mogle da se pomire sa činjenicom da je neko poput njega postao ninovac.

"Tada su mi se otvorila druga vrata, koja su u stvari bila uvod u moju sahranu. Ta nagrada me je dovela na rub egzistencije", izjavio je Ćirić.

On je rekao da stalno ponavlja da nije ninovac, jer je on pisac koji ne piše za nagrade, već zbog sebe i šačice svojih čitalaca i da bi rado prodao Ninovu nagradu za novac, pošto ga ne interesuje. Šta više mogao bi da pljune na nju.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žika Gril

Njega izdrzava zena ozenio je frizerku iz Begiša ! Kupila ga riba za redovnu klopu zato se i sroljao i kao čovek i kao pisac,kad mu frizerka diktira šta da radi,šta da piše i s kim da se dribla! Propao je načisto!

Alka

Od svih NIN-ovih lauerata ovaj mi se najvise dopada i njegova knjiga.

Ikac

Najbesmisleniji NIN-ov laureat ikada!

SERIJE