Bejns iz ABA lige u NBA

Lider Olimpije i jedan od najboljih igrača regionalne lige napustio je Ljubljanu i potpisao ugovor sa San Antonio Spursima.

6
A- A A+

Centar Olimpije Aron Bejns seli se "pre bare". Australijanac je potpisao ugovor sa San Antoniom na dve godine, uz mogućnost produžetka saradnje na još dve sezone.

Iako se spekulisalo da slovenački klub neće pustiti Bejnsa usred sezone, dali su mu "zeleno svetlo" da nastavi karijeru u najjačoj ligi sveta.

Bejns je daleko najbolji košarkaš Olimpije ove sezone, ali i jedan od najkorisnijih u ABA ligi. On je na 16 mečeva u regionalnoj ligi u proseku beležio 12,6 poena i gotovo sedam skokova po meču, uz prosečan indeks 15,25.

"Dozvolili smo Bejnsu da napusti klub, jer je to životna prilika za njega. Ne treba da budemo previše tužni zbog njegovog odlaska jer je to uspeh i za Olimpiju. Veoma sam srećan i ponosan što je naš dobar rad nagrađen na takav način", istakao je Sašo Filipovski, trener Olimpije.

Slovenački mediji preneli su da će klub iz Ljubljane na ime obeštećenja za australijskog igrača od San Antonija dobiti 400.000 dolara.

Dvadesetšestogodišnji Bejns je u Olimpiju letos stigao iz grčkog Ikarosa, a pre toga u Evropi je nastupao i za Lijetuvos Ritas i nemački Oldenburg.

(MONDO, foto: ABA)

Povezano

Sve vesti