Kosorić za MONDO: Lepo mi je u Iraku

Dosadašnji fudbaler kragujevačkog Radničkog Aleksandar Kosorić potpisao za irački Erbil. "Hvala Radničkom i navijačima, uvek ću biti deo Kragujevca", poručio momak rođen na Palama.

6
A- A A+

Više nas ne iznenađuje kada fudbaleri iz Srbije pronalaze angažmane u zemljama koje u nekim srećnim vremenima nisu dolazile ni pod razno.

Zemlje Dalekog i Bliskog istoka postale su destinacije u kojima sada srpski fudbaleri traže priliku da obezbede egzistenciju.

Tako je jedan fudbaler iz Srbije pronašao klub u Iraku. Dosadašnji defanzivac kragujevačkog Radničkog, Aleksandar Kosorić novi je član iračkog Erbila, četvorostrukog šampiona Iraka.

U izjavi za MONDO, Kosorić je izneo prve utiske o boravku u Iraku, koji su mu više nego pozitivni.

"Potpisao sam jednogodišnji ugovor sa Erbilom. Ostali su me lepo prihvatili, klub je dobar i ima ambiciju da odbrani titulu prvaka i da osvoji Azijski kup", kaže Kosorić i uverava da nema nikakvih problema što se tiče bezbednosti.

On je iskoristio priliku da se zahvali Radničkom i njegovim navijačima na odličnih godinu dana u klubu.

"Uvek ću se rado vratiti u Kragujevac, bilo kao igrač ili kao navijač", poručuje Kosorić.

Erbil je, inače, branilac titule prvaka u Iraku, a igra na stadionu čiji je kapacitet 40.000 mesta, što ga čini drugim po veličini, iza "Al šaab" stadiona u Bagdadu. Erbil je osnovan 1968. godine, a prvi je irački klub koji je svojevremeno počeo da dovi strance,

Kosorić je u Radnički došao februara 2012. iz beogradskog Rada, ali je 25-godišnji štoper odlučio da karijeru nastavi u inostranstvu pošto je za trenutno pretposlednji klub u prvenstvu Srbije odigrao samo 19 utakmica za godinu dana.

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine nastupao je i za Partizan (dva puta u sezoni 2008/2009) i Slaviju iz Srpskog Sarajeva.

Od Kosorića smo dobili informaciju da njegov saigrač iz Radničkog Marko Ristić, kao i vezista Slobode Bojan Beljić nisu završili posao u Erbilu, tako da je Kosorić jedini Srbin u celoj ligi, a moguće i jedini Evropljanin.

Erbil je četvrti grad po veličini u Iraku sa populacijom od oko 1,3 miliona ljudi (iza Bagdaga, Basre i Mosula). Nalazi se na severu Iraka, a naseljavaju ga pretežno Kurdi. O tom gradu postoje podaci još od pre 6.000 godina i smatra se za jedno od najstarijih mesta na svetu konstatno naseljenih.

Povezano

Sve vesti