Gužva na Kustendorfu, došla Monika!

Slavna italijanska glumica poslužena hlebom, solju i rakijom. Najveća gužva od početka festivala.

23
A- A A+

Monika Beluči stigla je popodne u Drvengrad u pratnji domaćina festivala Kustendorf, reditelja Emira Kusturice, a dočekao ju je veliki broj novinarskih ekipa, posetilaca, učesnika i gostiju festivala. Prethodno je boravila u RS, gde se sastala sa Miloradom Dodikom i najavila snimanje filma u Trebinju. Nakon toga, bila je planirana poseta Višegradu, gde je u toku izgradnja Andrićevog grada.

Beluči se po dolasku na Kustendorf poslužila hlebom i solju, kao i rakijom, što je uobičajen način dočeka na Mećavniku, a, zanimljivo je da u skladu sa politikom festivala nije bilo ni crvenog tepiha niti glamuroznih detalja. Pogledajte fotogaleriju!

"Sve je divno, divno je biti ovde sa vama", rekla je Beluči. "Hvala vam na gostoprimstvu, dirnuta sam toplim dočekom. Vratiću se uskoro", poručila je ona.Nije poznato šta će Monika tačno raditi na festivalu. Nijedan film u kojem ona glumi nije na programu, a moguće je da će održati radionicu za studente, mada je možda došla i samo da se provede. U planu je da ostane nekoliko dana.

Već od 14 sati snimatelji i fotoreporteri postavili su opremu iza konopca kojim je ograđen prostor predviđen za parkiranje automobila filmske zvezde.

Gužva ispred crkve Svetog Save počela je da se formira još ranije. Da li zbog lepog vremena, vikenda ili dolaska Belučijeve, Drvengrad je danas bio najposećeniji od početka ovogdišnjeg festivala, 16. januara.

Pored novinara, snimatelja i fotoreportera okupio se veliki broj građana. Svi su sa nestrpljenjem očekivali da se jedna od najlepših žena sveta pojavi, pošto je trebalo da doputuje u Drvengrad oko 14,30 sati, međutim stigla je u džipom tek oko 17 sati.

Četvrti dan Kustendorfa protekao je, može se reći, u iščekivanju italijanske glumice.

(Agencije/MONDO, foto Tanjug - Rade Prelić)

Povezano

Sve vesti