Milionče za informaciju o bivšem policajcu

Američke vlasti ponudile su milion dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja bivšeg policijaca Kristofera Dornera koji je optužen za ubistvo tri osobe.

0
A- A A+

"Nećemo tolerisati da pojedinac dovodi u pitanje našu bezbednost i mir naših suseda i naših kvartova“, izjavio je gradonačelnik Los Anđelesa Antonio Viljaragosa na koferenciji za novinare.

Nagrada od milion dolara nudi se za informaciju o policajcu koji je iz službe otpušten 2008. godine zbog davanja lažnih izjava, a za kojim je pokrenuta potraga na jugu Kalifornije, pošto je prošle nedelje doveden u vezu sa ubistvom.

Žrtve su mladić i kćerka bivšeg policijskog kapetana koji ga je zastupao tokom disciplinskog procesa, a vlasti vjruju da je Dorner ranije prošle nedelje otvorio vatru i na policiju u gradovima istočno od Los Anđelesa, ubivši jednog i ranivši drugog policajca.

Policija nastavlja potragu za Dornerom u oblasti gde je pre tri dana pronađen njegov zapaljeni kamionet.

Kalifornijske vlasti su saopštile i da se Dorner, koji je bio i vojnik, zavetovao da će se osvetiti bivšim kolegama koje krivi za okončanje njegove policijske karijere.(MONDO/Srna, foto: printscreen)
Sve vesti