"ORLIĆI": Mitrović i Đurđević "ostarili"

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić pozvao i napadače Partizana i Rada za prijateljske utakmice protiv Holandije i Bugarske. Srđan Mijailović opet "orlić".

6
A- A A+

Iako rođeni 1994. godine, dakle još su omladinci, napadači Partizana i Rada, Aleksandar Mitrović i Uroš Đurđević, dobili su poziv da se priključje starijima - mladoj reprezentaciji Srbije koju očekujue dve prijateljske utakmice - protiv Holandije, 22. marta u Harkemu i Bugarske, 26. marta u Loveču.

"Zbog forme i kvaliteta u konkurenciji za napad sada su i dvojica igrača rođenih 1994. godine, Aleksandar Mitrović i Uroš Đurđević, koji će biti sa nama u dve utakmice, uz dogovor i dozvolu selektora Ljubinka Drulovića (igrači do 19 godina)", rekao je selektor "orlića" Radovan Ćurčić na konferenciji za novinare.

Pod njegovim vođstvom, mlada reprezentacija je odigrala jedan meč - protiv Izraela, takođe prijateljski, koji je završen 0:0.

"Posle premijernog okupljanja ove generacije i prijateljske utakmice u Izraelu, početkom februara, imali smo sasvim dovoljno vremena da se uverimo u mogućnosti igrača i da sada imamo jasniju sliku. Videli smo tada dosta pozitivnih stvari, ali i greške koje moramo da otklanjamo do jesenjeg starta kvalifikacija", rekao je Ćurčić.

Ono što selektora brine jeste pozicija golmana.

"Đorđe Lazović iz Javora je jedini golman koji redovno brani, a rođen je 1992. godine i ima pravo igranja za selekciju ispod 21 godine. S druge strane, raduje me forma i kvalitet napadača. Ta pozicija dugo je bila problem u selekcijama, a sada postoji mogućnost da to bude jači deo tima i da možda uslovi određene promene u sistemu igre", rekao je Ćurčić.

Dodao je i da se mora voditi računa da niko ne bude otpisan zbog toga što u klubu nije odigrao poslednjih pet utakmica.

Na spisku su:

golmani: Nikola Perić (Hajduk Kula), Đorđe Lazović (Javor), Marko Dimitrijević (trenutno bez kluba).

odbrana: Nikola Aksentijević (Vitese), Marko Petković (OFK Beograd), Uroš Ćosić (Peskara), Aleksandar Pantić (Crvena zvezda), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Lazar Ćirković (Rad), Uroš Vitas (Rad), Slobodan Lalić (Hajduk Kula).

sredina terena: Darko Brašanac (Partizan), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Goran Čaušić (Eskisehirspor), Miloš Jojić (Partizan), Aleksandar Kovačević (Spartak), Nemanja Radoja (Vojvodina), Andreja Mrkela (Eskisehirspor), Filip Malbašić (Hofenhajm).

napad: Đorđe Despotović (Spartak), Aleksandar Mitrović (Partizan), Luka Milunović (Crvena zvezda), Uroš Đurđević (Rad).


Mlada reprezentacija Srbije priprema se za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj. Srbija je u kvalifikacionoj Grupi 9 sa selekcijama Italije, Belgije, Kipra i Severne Irske.

Prvi meč odigraće 5. septembra na Kipru.

(MONDO - foto: MN Press)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti