Havijer Klemente selektor Srbije!

Bivšem selektoru “crvene furije” Havijeru Klementeu ponudjeno je da preuzme vodjenje reprezentacije Srbije, javili su beogradski mediji.

0
A- A A+
Bivšem selektoru “crvene furije” Havijeru Klementeu ponudjeno je da preuzme kormilo reprezentacije Srbije, javili su beogradski mediji.

Pozivajući se na svoje izvore B92 navodi da je Fudbalski savez Srbije dogovorio sve bitne detalje saradnje sa Klementeom, čiji se dolazak u Beograd očekuje u četvrtak, kada bi trebalo da bude potpisan ugovor.

Sportska centrala piše da je predsednik FSS Zvezdan Terzić ponudio Klementeu dvogodišnji ugovor, ali i citira izjavu 56-godišnjeg španskog trenera u kojoj on navodi da još nije definitivno odlučio gde će nastaviti karijeru.

“Imam izmedju četiri i šest ponuda, koje su stigle preko mog menadžera Migela Santosa, i sve su jako interesantne. Konačnu odluku doneću u narednim satima”, rekao je Klemente.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Miroljub Rajić izjavio je da će seniorski nacionalni tim najverovatnije do kraja nedelje dobiti novog selektora, ali je odbio da komentariše navode medija da će to biti Havijer Klemente.

"Istina je da posao nije završen dok se ne potpiše ugovor i stav FŠ je da ne iznosimo imena dok se to i ne dogodi. Selektora još nemamo, sigurno ćemo ga imati do 25. jula, a verovatno do kraja ove nedelje", rekao je Rajić na konferenciji za novinare.

Zamoljen da kaže da li bi više želeo stranca ili domaćeg selektora na klupi reprezentacije, Rajić je rekao:

"Moj lični stav je da bi bilo bolje da novi selektor bude stranac, kako bismo izbegli eventualne neprilike u slučaju imenovanja domaćeg trenera. Idealno bi bilo kada bi on imao i poznato ime."

Klemenre ili Mali Napoleon, kako ga zovu u Španiji, u karijeri je kao prvi trener vodio timove Atletik Bilbaoa - tri puta (prvi put pre 26 godina, kada je u dve sezone zaredom osvojio prvenstvo i duplu krunu), Espanjola (dva puta), Atletiko Madrida, Betisa, Real Sosijedada, Tenerifa i Olimpika iz Marseja.

Selektor Španije bio je od 1992. do 1998. godine, a u periodu od septembra 1994. do januara 1998. godine ostvario je sa "crvenom furijom" skor od 31 utakmice bez poraza.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti