Milko Djurovski: Bio bih trener Partizana

Milko Djurovski, nestašni dečak nekadašnjeg jugoslovenskog fudbala, igrač koji je svojevremeno potresao domaći fudbal prelaskom iz Crvene zvezde u Partizan, izjavio je da bi voleo da bude trener Partizana.

0
A- A A+
Milko Djurovski, nestašni dečak nekadašnjeg jugoslovenskog fudbala, igrač koji je svojevremeno potresao domaći fudbal prelaskom iz Crvene zvezde u Partizan, izjavio je da bi voleo da bude trener Partizana.

U intervjuu dnevniku "Politika", Milko Djurovski, koji već dve decenije živi u Mariboru, ocenio je i da je Partizan favorit u duelu sa slovenačkom ekipom u kvalifikacijama za Kup UEFA.

"Volim Beograd, srce mi je još tamo. Zvezda i Partizan su me stvorili, kao igrača, ali i kao čoveka, rado dolazim u Beograd, jer se u njemu osećam kao kod svoje kuće. U Beograd dolazim često, čujem se sa (nekadašnjim saigračima iz Partizana) Milošem Djelmašom, Vladimirom Vermezovićem, Ljubomirom Radanovićem...", rekao je Milko Djurovski.

On je priznao da nije baš u najboljim odnosima sa novim Zvezdinim rukovodstvom.

"Pre izvesnog vremena bio sam u Beogradu, svratio sam do Zvezde, ali predsednik Dragan Stojković prosto rečeno, nije želeo da me primi. Pravdao se činjenicom da ima puno posla i obaveza. Baš me je razočarao. Ja sam Zvezdaš u duši i to od malih nogu, ali imam odredjene simpatije i prema Partizanu. Zapravo srce mi je podeljeno, srećan sam kada pobedjuju i Zvezda i Partizan", rekao je Djurovski, koji je preko noći od omražene ličnosti postao veliki ljubimac navijača Partizana.

Djurovski je poručio da gledati "njegov Partizan" protiv Maribora i da ga odmor u tome neće omesti.

"Crno-beli su favoriti i siguran sam da će proći ovu prepreku", rekao je Djurovski.

Posle uspešne fudbalske karijere u Zvezdi i Partizanu Milko Djurovski koji danas ima 43 godine igrao je u Holandiji, Francuskoj, Nemačkoj, a još je aktivan u slovenačkim nižerazrednim ligama. Posle fudbalske karijere opredelio se za trenerski posao i do pre deset dana bio je trener slovenačkog prvoligaša ekipe Drave.

"U Dravi sam dao ostavku jer se nisam slagao sa čelnicima kluba. Moji apetiti bili su mnogo veći nego njihovi. Uvek sam radio za dobru atmosferu, ali na žalost u Dravi nisam naišao na razumevanje", rekao je Milko Djurovski.

Trenutno je bez trenerskog angažmana, a na pitanje ukoliko bi dobio ponudu iz Beograda, odnosno iz Crvene zvezde i Partizana, Djurovski je odgovorio:

"Odlučio bih se za Partizan. Svakome je čast da bude trener tako velikog kluba. Svestan sam činjenice da me do Partizana mogu odvesti samo moji uspesi, jer to je jedini put. Ne bih želeo da koristim bilo kakve veze, jednostavno glavni kriterijumi su uspeh i uspeh i samo uspeh na terenu", poručio je Milko Djurovski.

Njegov brat Boško, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, sada je pomoćnik treneru crveno-belih Dušanu Bajeviću.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti