Jorović: Kako sam izgubio million evra

Sa već rezervisanom kartom za Pirineje i počastima koje mu je nesudjeni novi klub pripremio, Branko Jorović je s plavima krenuo put Japana i na kraju se neplanirano vratio u beogradsko predgradje. Zbog povrede ledja, zadobijene još na pripremama reprezentacije SCG za Svetski šampionat, Španci su pocepali predugovor i šutera potražili na drugoj strani sveta.

0
A- A A+
Preko milion evra, koliko je trebalo da vredi transfer Branka Jorovića u špansku Djironu, sačekaće nekog drugog - manje maleroznijeg i više bezobraznijeg.

Verovatno nekog ko ne bi ni pomislio da zarad potrebe reprezentacije na kocku položi džakove novca i osećaj patriotizma stavi ispred ličnih interesa. Na neke, svima tako poznate...

Sa već rezervisanom kartom za Pirineje i počastima koje mu je nesudjeni novi klub pripremio, košarkaš FMP Železnika je s plavima krenuo put Japana i na kraju se neplanirano vratio u beogradsko predgradje. Zbog povrede ledja, zadobijene još na pripremama reprezentacije SCG za Svetski šampionat, Španci su pocepali predugovor i šutera potražili na drugoj strani sveta.

"Koliko žalim zbog miliona kojim bih rešio egzistenciju za čitav život, toliko tugujem zbog činjenice što drugovima iz reprezentacije nisam mogao da pomognem da napravimo bar korak više u Japanu. I ne proklinjem dan kada sam obukao plavi dres. Naprotiv, ako me selektor pozove za neku sledeću akciju - ponovo ću dotrčati na pripreme. Moj odnos prema nacionalnom timu ništa ne može da promeni", izjavio je za "Blic" Branko Jorović, samo nekoliko dana pošto se vratio sa lekarskih pregleda u Djironi.

Iako je procena da bi već za pedesetak dana mogao da se vrati na teren, Jorovića trener Svetislav Pešić nije mogao da sačeka.

"Na to što su u klubu izgubili strpljenje da me sačekaju uticala je situacija u kojoj je Djirona već imala dvojicu povređenih igrača, startere ekipe. Eto, imao sam potpisan ugovor, ali nisam prošao lekarske preglede... Šta da radim, nije smak sveta, razmišljam kako je moglo da bude i gore, da pauziram možda i godinu. Istina, nije ispalo onako kako sam očekivao, nikoga ne mogu da krivim, iako je možda trebalo da tokom priprema za SP odem do Španije na dva-tri dana, da potpišem ugovor i na taj način se obezbedim od nekih nepredvidjenih okolnosti. Šta je bilo - bilo je, glupo je sad vraćati se na sve to. Guram napred, a po oporavku mi ostaje da se vratim košarci i, ako zaista toliko vredim potpisaću ugovor kojim ću moći sve ovo da nadoknadim", izjavio je reprezentativac Srbije.

Djirona je odustala od Jorovića, ali su Zvezda i Partizan pokazali interesovanje da ga vide u svojim redovima.

"Do mene dolaze razne informacije i priznajem da mi gode ponude, makar se sve one završavale na pričama. Igrač sam FMP Železnika, ekipe u kojoj sam doživeo najlepše trenutke u karijeri, a na čelnicima kluba je da razmotre šta je najbolje i za mene i za njih. Ne očajavam, u ovom trenutku mi je najvažnije da zalečim povredu i iz ovog malera izađem još jači", zaključio je Jorović.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti