Gurović: Partizan je moj najveći promašaj

Vodeći strelac Jadranske NLB lige, košarkaš Crvene zvezde Milan Gurović izjavio je da mu je igranje za Partizan "najveći promašaj u karijeri" i optužio je čelne ljude Partizana da su ga "iskoristili za lične promocije".

4
A- A A+
Vodeći strelac Jadranske NLB lige, košarkaš Crvene zvezde Milan Gurović izjavio je da mu je igranje za Partizan "najveći promašaj u karijeri" i optužio je čelne ljude Partizana da su ga "iskoristili za lične promocije".

U intervjuu dnevniku "Politika", Gurović je rekao i da sanja da igra za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Španiji, "pa makar i pet minuta".

"Sve je na selektoru. Ukoliko me pozove, sigurno ću se odazvati. Igrao sam za Jugoslaviju i za SCG, ali želja mi je da se u srpskom dresu oprostim od reprezentacije. Znam, počela je smena generacija i da bi mladi trebalo da zamene nas kao što smo mi Paspalja, Djordhevića, Danilovića... Voleo bih da igram u Španiji, makar i pet minuta, jer osećam da bih mogao da pomognem. Za državni tim se igra srcem", rekao je Gurović.

Košarkaš koji je stalno na novinskim stupcima što zbog igara, što zbog temperamenta, rekao je da je "navikao na popularnost" i da mu ona ne pada teško.

"Iznerviram se kad pročitam neku bljuvotinu o meni, ali me i to brzo prodje. Očigledno je da sam podelio Srbiju na one koji me obožavaju i one koji me mrze", rekao je Gurović.

Oni koji su mu bili najveća podrška, a koji ga sada svakako ne podnose su navijači Partizana sa kojima je u konstantnom sukobu otkako je prešao u redove Crvene zvezde. Kulminiralo je na poslednjem derbiju kada je na uvredljive poruke sa tribina, reagovao tako što je flašicom pogodio jednog gledaoca u glavu.

Grobari mu nikada neće oprostiti prelazak u Crvenu zvezdu, a nije ih mrzelo ni da otputuju u Solun na utakmicu 1. kola ULEB Kupa izmedju PAOK-a i Crvene zvezde da bi nastavili da ga vredjaju.

Posle ove nove izjave, Guroviću se ne piše dobro ni na sledećem derbiju.

"Pre dve godine mnogi su me otpisali, medju njima i neki koji se nazivaju stručnjacima. Tada sam imao zdravstvenih problema, pao mi je imunitet, ali to nije bio kraj. Slušao sam ih kako govore o meni kao promašenoj investiciji Barselone, da sam slučajno imao dobar učinak u Istanbulu 2001, da su slučajne i trojke u Indijanapolisu 2002... Hteo sam da im pokažem da su se prevarili. Drugi motiv je to što sam došao u klub (CRvenu zvezdu) za koji sam oduvek želeo da igram. Navijači su me sjajno prihvatili, mada sam se bojao njihove reakcije posle dvomesečnog bopravka u Partizanu, što je moj najveći promašaj u karijeri. Partizanovi ljudi su me iskoristili za svoje lične promocije", rekao je Gurović.

Upitan da li ga zanima politika, Gurović je odgovorio da nije politički opredeljen, i dodao da "skoro nema političke stranke koja nije pokušala da ga vrbuje".

"To što imam istetoviranog Dražu Mihajlovića to je moja simpatija isključivo prema njemu, a ne prema nekoj političkoj ideji. Draža je neka vrsta veze sa korenima... Moj deda po ocu je bio iz Hercegovine. Svaki dečak iz moje generacije bio je Titov pionir. Ko je u to vreme mogao da zna šta se stvarno dogadjalo. Siguran sam da se Draža do poslednjeg dana borio za srpski narod. Da je on pobedio možda bi smo danas bolje živeli. Kokarda je uvek bila srpski simbol, a da li je petokraka deo srpske tradicije...", rekao je Gurović.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti