Kežman: Nema Žigića, tu sam ja

Napadač Fenerbahčea Mateja Kežman izjavio je da ima ogromnu želju da se vrati u tabor reprezentacije. On misli da se suspenzijom Nikole Žigića za meč protiv Finske, a verovatno i protiv Belgije, otvorilo mesto koje bi po svim kriterijumima trebalo da pripadne njemu.

0
A- A A+
Napadač Fenerbahčea Mateja Kežman izjavio je u razgovoru za list "Press" da ima ogromnu želju da se vrati u tabor reprezentacije. On misli da se suspenzijom Nikole Žigića za meč protiv Finske, a verovatno i protiv Belgije, otvorilo mesto koje bi po svim kriterijumima trebalo da pripadne njemu.

"Zbog priča da me 'neko iz FSS' ne želi u reprezentaciji, lično sam pozvao selektora Klementea da ga pitam kakvi su mu planovi po pitanju mog statusa. Objasnio mi je da se opredelio za Žigića i Pantelića, da ima Lazovića i da se trenutno ne uklapam u koncepciju. Složio sam se sa njim, jer su sve to sjajni igrači, ali sada kada ne može da računa na Žigića, imam pravo da se nadam pozivu", rekao je Kežman.

Nekadašnji as Partizana, PSV-a i Čelsija uverava da je turska liga kvalitetnija nego što se ovde misli.

"Znam da se kod nas ne prate mnogo dešavanja u šampionatu Turske, ali ta liga je prilično jaka, a tim za koji standardno igram i dajem golove zauzima prvo mesto na tabeli".

Kežman ističe da ne želi da se nameće Havijeru Klementeu preko novina, već da želi da igra jer najiskrenije misli da može da pomogne "orlovima" da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

"Sedeo sam na klupi i kod Dejana Savićevića i kod Ilije Petkovića. Zbog loše forme nisam pozivan za neke mečeve, pa se nisam ljutio. Svi saigrači iz reprezentacije mogu da potvrde da nikada nisam lični interes stavljao iznad timskog. Debakl na Mundijalu svima nam je teško pao, javnost me je označila kao glavnog krivca, ali vidim po komentarima ljudi na sajtovima da se klima promenila. Svestan sam gde sam grešio i mislim da bi svi zajedno trebalo da stavimo tačku na tu priču", smatra golgeter Fenerbahčea.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti