Sergej Trifunović

  • Profesija: Glumac
  • Datum rodjenja: 2 septembar 1972. u Mostaru (BiH)
  • Horoskopski znak: Devica
  • Omiljeni klub: Partizan
Biografija:

Jedan od najpopularnijih srpskih glumaca debitovao je 1995. godine u filmu "Tuđa Amerika". Nakon toga ostvario je brojne zapažene role u filmovima "Munje", "Stršljen", "Ubistvo s predumišljajem", "Spasitelj", "Bure Baruta", "Profesionalac", "Kad porastem biću kengur", "Karaula", "Turneja", "Montevideo, bog te video"…

Inostranu karijeru počeo je da gradi 1999. godine ulogom u francuskoj drami "Lovers" Žan Mark Bara, a zatim je po odlasku u SAD igrao u američkom ostvarenju Lija Dejvisa "3AM", filmovima "Love" i "Next" i seriji "Sleeper cell", a pre dve godine završeno je snimanje filma "The Whistleblower", u kojem igra i Monika Beluči.

Veliki je zaljubljenik u muziku, svira gitaru u svom bendu "Užička republika", a gostovao je na albumima grupa "Eva Braun" i "Leb i sol". Radio je kao voditelj emisije "Hitorama" na kanalu MTV.

Krajem marta 2013. gostujući u emisiji Veliki brat magazin pokrenuo je akciju prikupljanja novca za operaciju srca devojčice Tijane Ognjanović u Hjustonu. Nakon tog javnog poziva praktično cela Srbija uključila u humanitarnu akciju i vrlo brzo prikupila novac za lečenje bolesne devojčice.

U mnogim anketama proglašen je za jednog od najpoželjnijih srpskih neženja, a bio je u vezi sa Natašom Bekvalac, glumicom Bojanom Ordinačev, hrvatskim manekenkama Ninom Seničar i Kristinom Sajko i ćerkom političara Milorada Vučelića, Anom.

Saznajte više Zatvori

Povezane Vesti