Gej strejt alijansa ustanovila nagradu Duga

Gej strejt alijansa (GSA) ustanovila je nagradu "Duga" za doprinos borbi protiv homofobije, transfobije i zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba, koja će ove godine biti dodeljena prvi put, saopštila je danas ta organizacija.

0
A- A A+

Nagrada "Duga" biće dodeljivana svakog 17. maja na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije za doprinos u prethodnih godinu dana.

Konkurs za dodelu nagrade "Duga" za 2012/13. godinu je javan i na njemu mogu da učestvuju svi koji su od 17. maja 2012. Godine doprineli smanjenju homofobije i transfobije, zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba, poboljšanju položaja i kvaliteta života LGBT osoba i promociji ravnopravnosti i tolerancije prema LGBT populaciji.

Konkurs je otvoren do 10. maja a više informacija o uslovima konkursa i procedurama nominovanja dostupno je na internet adresi www.gsa.org.rs/duga

O nagradi će odlučivati nezavisni žiri čiji će se sastav menjati svake godine i određivati pre raspisivanja konkursa za nagradu, a činiće ga eminentni i uspešni pojedinci i pojedinke iz raznih oblasti, medija, akademske zajednice i domaćih i međunarodnih organizacija.

Pored aktivista i aktivistkinja GSA, u sastavu žirija će svake godine biti i aktivisti i aktivistkinje iz drugih organizacija koje se bave LGBT pravima.

Alijansa će, pre dodele nagrade "Duga", na posebnom događaju, kao I nekoliko prethodnih godina 17. maja 2013. godine organizovati I prezentaciju svog Godišnjeg izveštaja o stanju ljudskih prava LGBT
osoba u Srbiji za 2012. godinu.

(Beta Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti