Špoljarić, Živković i Degenek u dresu Srbije

FSS uspeo da privoli mlade fudbalere srpskog porekla da zaigraju za Srbiju. Sa Špoljarićem razgovarao Paunović, sa drugom dvojicom Mrkela i Milošević.

29
A- A A+

Matija Špoljarić u dresu Srbije!

Sin nekadašnjeg fudbalera OFK Beograda i reprezentacije Srbije Milenka, pristao je da igra za "orlove". Reč je o velikom talentu rođenom 2. aprila 1997. godine i igraču koji se najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog.

Špoljarić je rođen na Kipru i jedini pasoš koji poseduje je od ove mediteranske države. Imao je ponude sa Kipra i iz Hrvatske, ali je Fudbalski savez Srbije, očigledno, pobedio u ovoj borbi.

Špoljarića je pre nekoliko godina otkrio Veljko Paunović i doveo ga u Atletiko Madrid. Upravo je selektor kadetske reprezentacije Srbije, u ime FSS razgovarao, nedavno u prestonici Španije razgovarao sa talentovanim fudbalerom. On je tada pristao da igra za Srbije i očekuje se da u naredne dve nedelje dobije srpski pasoš.

Matija je pre nekoliko dana potpisao prvi profesionalni ugovor sa "jorgandžijama".
Vrlo blizu dresa Srbije su Rišar Živković iz Holandije i Miloš Degenek iz Australije, obojica srpskog porekla.

Sa njima su razgovarali Mitar Mrkela i Savo Milošević. Živković takođe ima ponude iz drugih saveza, pre svih holandskog, ali je izrazio želju da igra za "orlove", tako da bi vrlo brzo i on trebalo da dobije srpski pasoš.

(MONDO, foto: MN Press)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti