PayPal dostupan i u Srbiji!

Srbija je konačno dodata na listu podržanih PayPal zemalja, a u nastavku pročitajte par reči o registraciji i saznajte više informacija o servisu.

79
A- A A+

PayPal dostupan i u Srbiji! Foto: PayPal stranica PrintScreen.

Noć između 9. i 10. aprila mogla bi ostati zapamćena kao jedna od najbitnijih, makar što se Internet trgovine u Srbiji tiče. Iako PayPal zvanično još uvek nije objavio početak rada kod nas niti predstavio uslove poslovanja, Srbija je izlistana na spisku podržanih zemalja, a MONDO je odmah isprobao kako i da li sistem radi.

PayPal Sign In formular.

Ukoliko imate aktiviran antivirus softver, pre odlaska na “Sign In” formular PayPala moraćete da omogućite iskačuće prozore i da dozvolite pristup PayPala vašem sistemu. U slučaju Kaspersky antivirusa dovoljno je dva puta kliknuti na Run ili Pokreni i tamo ste. Slična je situacija i sa drugim antivirus softverima.

Proces prijavljivanja odvija se samo na engleskom, pošto srpski jezik nije podržan. Omogućeno je otvaranje “Individual” ili “Bussines” naloga PayPal usluge. Za registraciju su vam potrebni validna i-mejl adresa i podržana platna kartica. Ukucajte redom tražene podatke. Isprobali smo kartice domaćih banaka i svaka je prihvaćena bez problema. Nakon pravilno popunjenih podataka sledi tzv. “Security Challenge”, pa pazite da dobijeni kod pravilno prekucate u “kućicu” da vas sistem ne bi vratio na prvi korak.

Na svom profilu možete menjati bilo koji podatak, dodavati kartice, mejl adrese, dodatna sigurnosna podešavanja, pregledati stanje računa u evrima i dolarima, ali i pregledati listu do sada obavljenih kupovina, transakcija i naplata.

Preko istog profila, sa svog računa možete koristiti opciju “Send Payment” kako biste osobama poslali/uplatili novac u nekoj od 193 podržane zemlje. Transakcije su sigurne i na raspolaganju su 23 novčane valute.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je potvrdio da se Srbija od danas nalazi na listi zemalja u kojima je dostupan ovaj internet servis za plaćanje. "PаyPal će omogućiti građanima Srbije da otvore nalog na ovom sajtu i kupuju onlajn na globalnom tržištu", objasnio je Ljajić. "To znači da će građani moći da kupuju robu širom sveta - od modnih proizvoda u Italiji i Francuskoj, do elektronike u Americi i Aziji. ''Ovo je velika stvar i za privredu Srbije, za potrošače i sve građane naše zemlje'', istakao je Ljajić.

Sve detalje o tome šta je PayPal i kako se koristi mžete pročitati OVDE, a MONDO će se potruditi da obezbedi sve, eventualno promenjene informacije u odnosu na prikazane u tom tekstu na vreme i jasno.

Da li vas je obradovala vest da je PayPal konačno stigao i u Srbiju?

(MONDO)

Povezano

Sve vesti