• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplauzi predstavi Mire Furlan

Predstava "Dok nas smrt ne rastavi", po tekstu poznate glumice, premijerno izvedena u četvrtak uveče u "Radionici integracije" u Beogradu.

Glumci Anita Mančić, Jasna Đurićić i mlada Jovana Gavrilović, kao i autorka komada Mira Furlan, dobili su buran aplauz publike u kojoj je bio veliki broj reditelja, glumaca i drugih pozorišnih i filmskih poslenika.

Predrag Miki Manojlović je i glumac i reditelj predstave.

"Dok nas smrt ne razdvoji" je porodična drama koja se dešava u jednom stanu u Zagrebu 70-ih godina prošlog veka. To je priča o ljubavi koju je teško sačuvati, o odrastanju, prolaznosti, o životu i smrti... Mnogi gledaoci nisu izdržali da ne puste neku suzu, što je rezultat i odličnog slojevitog teksta i izvanredno uverljive glume.

Manojlović je kao reditelj odabrao diskretan pristup i pustio da spontano teče ova, kako je i sam rekao, pitka priča veoma gorkog ukusa.

Furlan je u razgovoru sa novinarima pre premijere otkrila da njena prva drama ima autobiografskih elemenata i da joj je inspiracija bila njena porodica.

Najmlađi lik Mina (Jovana Gavrilović) je studentkinja glume, oduševljena Čehovom, dok se u njenoj kući odvija priča u stilu Čehova, bez mnogo događaja, a sa puno emotivnog naboja. Majka Blanka (Anita Mančić) je obolela od raka, ali još više pati zbog gubitka ljubavi supruga Martina (Miki Manojlović), koji se ipak predano stara oko domaćinstva, a sve ih drži na okupu baka (Jasna Đuričić), stara i bolesna, ali izuzetnog duha, mudra i puna ljubavi, o čemu govori i njeno ime Ljubić.

Predstava se igra kako je i napisano, na zagrebačkom dijalektu, a saradnik za jezik i scenski govor bio je Bogdan Diklić. Kostimograf je Jelisaveta Tatić, scenograf Darko Nedeljković.

Reprize predstave u "Radionici integracije" su 26, 27. i 28. aprila.

(Tanjug/MONDO - Foto: Radionica integracije/Vladan Obradović)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE