Ronaldov tim pobedio na otvaranju Marakane

Brazilska Marakana otvorena je egzibicionim duelom timova koje su predvodili legendarni brazilski fudbaleri Ronaldo i Bebeto.

8
A- A A+

Iako još nisu završeni svi radovi na legendarnom stadionu u Rio de Žaneiru, Makarana je bila domaćin prve utakmice od kada je pre dve godine počelo njeno renoviranje.

"Brazil će održati lekciju celom svetu i svima onima koji su mislili da nije moguće da organizujemo Kup konfederacija i Mundijal", rekao je jedan od najboljih fudbalera svih vremena Ronaldo, koji je promoter Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

On je naglasio da je oduševljen terenom rekonstruisanog stadiona.

"Stadion je završen u poslednji čas, ali tako to ide... Srećni smo sa rezultatom. Teren i tribine su fantastični, kao i sve ostalo na stadionu".

Na stadionu još nedostaju sedišta na nekim tribinama, dok je porstor oko njega i dalje gradilište, ali očekuje se da sve bude spremno za Kup konfederacija u junu ove godine.

Predsednica Brazila Dilma Rusef i ministar sporta Aldo Rebelo bili su na tribinama, ali su napustili stadion pre završetka prvog poluvremena utakmice u kojoj je Ronaldov tim pobedio 8:5. I za njegovu i za Bebetovu ekipu igrali su samo brazilski fudbaleri. Među njima našli su se Aldair, Seržinjo, Đalminja, Romario, Ailton...Od šest stadiona na kojima će se igrati utakmice Kupa konfederacija, samo Fortaleca i Belo Horizonte su završeni na vreme, prošlog decembra.

Marakana je izgrađena za potrebe Mundijala 1950. godine, kada je finale sa tribina pratilo 200.000 ljudi.
Sada je ovaj stadion sveden na dve petine svoje prvobitne veličine - 78.000 mesta.

Mnogi kritikuju mogućnost da ovaj stadion izgubi nekadašnju popularnost zbog ovog redukovanja kapaciteta i povećanja cena ulaznica.

(Tanjug/MONDO, foto: Beta/AP/Silvia Izquierdo)
Sve vesti