Novi medijski seks skandal u Britaniji

Komičar Džimi Tarbak uhapšen je i saslušan povodom navodnih optužbi za seksualno zlostavljanje deteta, što je još jedan slučaj da je neka britanska medijska ličnost suočena s takvim optužbama.

0
A- A A+

Britanski mediji prenose da je 73-godišnji Tarbak uhapšen 26. aprila u londonskoj opštini Kingstson, ali da je kasnije pušten uz kauciju.

Policija u engleskom okrugu Severni Jorkšir saopštila je danas da je "73-godišnji muškarac uhapšen zbog povezanosti s istragom o seksualnom zlostavljanju deteta". Britanska policija obično ne otkriva identitet osumnjičenih protiv kojih nije podneta optužnica.

Navodna žrtva napada, koji se desio 1970-ih godina, bio je jedan dečak.

Tarbak, komičar i voditelj kviza, počeo je televizijsku karijeru 1964. godine i sve vreme je radio u industriji zabave, preneo je Bi-Bi-Si.

Njegovo hapšenje nije deo istrage seksualnih zlostavljanja u čijem je centru pokojni voditelj BBC i zabavljač Džimi Sevil, osumnjičen za umešanost u 199 krivičnih dela, među kojima i silovanja.

Poznati komentator BBC Stjuart Hol je prošle sedmice priznao da je kriv po optužbi za 14 slučajeva zlostavljanja devojčica, počinjenih između 1967. i 1986. godine.(Beta, foto: Beta/AP-PA, Gareth Fuller)

Sve vesti