Javni čas zdravlja u školama širom Srbije

U sredu, tačno u podne, biće održan javni čas pokreta i zdravlja u više od 100 škola Srbije, a deca će u školskom dvorištu sa nastavnicima fizičkog vežbati pod sloganom "Vežbam - jačam telo i razvijam ideje".

0
A- A A+

"Osnovni cilj ove akcije je promovisanje fizičke aktivnosti i usvajanja zdravih stilova života, a posebno kod dece i mladih u Srbiji", rekao je državni sekretar za omladinu i sport Nenad Borovčanin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je naglasio da statistike pokazuju da stil života koji vodi današnja omladina za posledicu ima ne samo narušavanje zdravlja, već i loše rezultate mladih u školi, njihovu nezavidnu poziciju u društvu, osećaj nesigurnosti, povišen stepen narkomanije, delikvencije i alkoholizma.

"Sport ima snagu da zajedno sa roditeljima vaspitava decu i mlade i stvara društvo fer odnosa, radnih navika, poštovanja i tolerancije, društvo koje se pošteno bori za svoje ciljeve", kazao je Borovčanin.

Državni sekretar za omladinu će pružiti podršku ovoj akciji i vežbati sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole "Svetozar Miletić" iz Zemuna.

Iz ovog ministarstva pozivaju sve škole i lokalne sportiste da se odazovu ovoj akciji, da izađu u svoja školska dvorišta 22. maja tačno u podne i zajedno sa mladima vežbaju za zdraviju Srbiju.

(Tanjug)
Sve vesti