Aplikacija za pružanje prve pomoći

Aplikacija za Android telefone pod nazivom "Prva pomoć za sve" namenjena je svima kojima je potrebno brzo ukazivanje prve pomoći.

1
A- A A+

Crveni krst je napravio aplikacija koja poput malog priručnika sadrži osnovne informacije, slike i video objašnjenja u vezi sa pružanjem prve pomoći za gotovo sve povrede i stanja kada je nekome potrebna pomoć.

"Prva pomoć za sve" sadrži i pet kratkih algoritamskih koraka koji olakšavaju brzo postavljanje dijagnoze kako bi onaj ko pruža pomoć znao o kakvom stanju ili povredi se radi.

Aplikacija, koju možete preuzeti OVDE, nudi i linkove koji direktno pozivaju službe hitne pomoći, policije ili vatrogasaca.S obzirom na to da je u Srbiji samo nešto više od dva odsto građana završilo neki od kurseva prve pomoći, sada će imati besplatan priručnik u džepu.

Gotovo 90 odsto vozača u Srbiji ne bi znalo koje korake da preduzme za pomoć povređenima u saobraćajnoj nezgodi, pokazali su rezultati Eurotest istraživanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Više o tome OVDE.

(MONDO)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti