MONDO: Kadu prelazi u Šerif?

Posle četiri sezone u Srbiji, stranac sa najviše nastupa u istoriji Crvene zvezde blizu je prelaska u moldavski Šerif.

17
A- A A+

Kadu Mendeš nalazi se u Moldaviji i blizu je da potpise za Šerif iz Tiraspola, saznaje MONDO.

Saradnja još nije zvanična, jer bi Brazilac trebalo da prođe medicinske preglede (i to će biti posebno važno jer je imao teških povreda u karijeri), ali svi su izgledi da će posle četiri sezone na "Marakani", vešti dribler karijeru nastaviti u Moldaviji.

Kadu iz Zvezde odlazi kao slobodan igrač, jer mu je ove sezone istekao ugovor, a u međuvremenu nije postignut dogovor oko produžetka saradnje.

On je na insistiranje tadašnjeg sportskog direktora crveno-belih Ivana Adžića, leta 2009. godine došao iz crnogorske Zete u Crvenu zvezdu i prošao put od apsolutnog autsajdera, kojem se zviždalo kada bi ga Vladimir Petrović Pižon ubacio u igru, do jednog od ljubimaca Severa.

Karlos Eduardo de Fiori Mendeš Kadu, rođen 31. avgusta 1986. godine, za Crvenu zvezdu odigrao je 102 utakmice, postigao 25 golova, uz 15 asistencija i osvojio dva nacionalna Kupa. Vrednost mu se procenjuje, grubo, na oko milion evra, ali istina je i da on u nekoliko navrata nije uspeo da pronađe inostrani angažman kada je Crvena zvezda pod vođstvom Vladana Lukića tražila okvirno toliko za njega.

Prošlog leta doživeo je tešku povredu ligamenata kolena, zbog koje je zaigrao standardno tek ovog proleća, a pre toga jednom je doživeo i prelom noge.

Uprkos svemu tome, prema mišljenjima dela navijača Crvene zvezde, Kadu je bio jedan od najboljih igrača kluba u poslednje četiri sezone, a kuriozitet je da je dočekao i ispratio čak šestoricu trenera u tom periodu: Vladimir Petrović, Ratko Dostanić, Aleksandar Kristić, Robert Prosinečki, Aleksandar Janković, Rikardo Sa Pintu.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti