Popaj za MONDO: Mogao sam i u Nemačku, ali...

Najbolji strelac Superlige minule sezone kaže da se Fortuna Diseldorf interesovala za njegov transfer, ali da je Kineski Vuhan prvi uputio konkretnu ponudu, pa nije hteo da rizikuje. Raspitivala se i Crvena zvezda.

7
A- A A+

Miloš Stojanović (28) je sezonu završio sa 19 pogodaka, što je bio signal da brojni sportski direktori zakucaju na vrata Jagodine.

Među njima bili su i predstavnici Fortune Diseldorf, ali odavno najbolji strelac domaćeg prvenstva nije otišao iz Srbije u neku od zemalja "Top pet" evropskih liga (Fortuna ispala iz Bundeslige u Cvajtu), pa ni ovog leta.

Popularni "Popaj" karijeru će nastaviti u Kini, a u razgovoru za MONDO objasnio je zašto se odlučio za Vuhan koji sa klupe vodi doskorašnji sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković.

"Imao sam dosta ponuda, raspitivala se i Fortuna iz Diseldorfa, međutim, letnji prelazni rok je tek počeo, a pošto se u Evropi dosta transfera završava pred kraj, nisam hteo da rizikujem da se sve oduži. Ipak sam u godinama... Kinezi su prvi izašli sa konkretnom ponudom koja je zadovoljila i moje i uslove Jagodine. Čuo sam mnogo lepog o gradu Vuhanu, Tumbaković je u Kini 'car' i imponuje mi što je lično zvao. On je veliko trenersko ime", rekao je Stojanović koji u subotu putuje u Aziju.

Sa Vuhanom je potpisao ugovor na godinu i po dana, a pravo igranja steći će 1. jula.

"Ne bi mi smetalo da tamo ostanem do kraja karijere. Njihov stadion prima oko 60.000 gledalaca, a svaku utakmicu ih bude oko 20-25 hiljada. Ove sezone nisu dobro počeli, ali su dolaskom Tumbakovića napredovali na tabeli. Cilj je da se izbori opstanak, a onda da se sa još nekoliko novih igrača naredne sezone napadne neko više mesto".

Za Stojanovića se interesovala i Crvena zvezda, ali centarfor kaže da nije razmišljao o ostanku u Srbiji.

"Bilo je kontakta sa Zvezdom, ali u startu sam odbacio mogućnost da ostanem u Srbiji. Mislim da sam zaslužio inostrani angažman koji je dobar i za mene i za Jagodinu", iskren je doskorašnji napadač "ćurana", koji je jedan od najzaslužnijih za sjajnu sezonu Jagodine (osvojen Kup i četvrto mesto Superlige).

Stojanović je pre drugog dolaska u Jagodinu, februara 2011, igrao za slovački Vion. Za "ćurane" je nastupao i od 2007. do 2009, a u karijeri je još nosio dresove Novog Pazara, Slavije iz Sarajeva, Radnika iz Bijenjine, Radničkog iz Niša i Jedinstva iz Paraćina.

Povezano

Sve vesti