Lady Gaga

  • Profesija: Pevačica
  • Datum rodjenja: 28. mart 1986. u Njujorku (SAD)
  • Horoskopski znak: Ovan
Biografija:

Gaga je karijeru počela sa sopstvenim bendom, a nastupala je i u predstavama burleske po njujorškim klubovima. Proboj na scenu napravila je debi albumom "The fame" 2008. godine, sa kojeg su se izdvojili singlovi "Poker Face", "Paparazzi" i "Just dance".

Gaga je poznata po avangardnom pop/elektro zvuku, ali mnogo više po svojoj "umetničkoj personi". Perike, ludačke modne kombinacije, umeci, proteze, pa čak i haljina od mesa, sve je to Lady Gaga prošetala tokom brojnih pojavljivanja u javnosti. Voli da šokira i spotovima i dolascima na crveni tepih, pa su je na dodelu MTV nagrada doneli u jajetu iz kojeg se kasnije izlegla, a u spotovima se pojavljuje gola, vezana u ludnici, u kolicima...

Jedan od famoznih tračeva vezan za pevačicu je da je ona zapravo hermafrodit. Ovo, naravno, nije tačno - Gaga je žensko. Ima brojne tetovaže, ali samo na levoj strani tela, pošto je strogom ocu obećala da desnu stranu neće dirati. Imala je problem sa drogom i alkoholom, i pričala kako joj, na početku karijere, nije bio problem da "danima bude sama u stanu, sa ogledalom i kokainom", i piše pesme.

Inače je brineta, ali se ofarbala u plavo kada ju je jedan novinar pomešao sa Ejmi Vajhnaus. Otada često menja frizure, boju kose ili nosi razne perike.

Lady Gaga objavila je i albume "The fame monster", "Born this way"... Osvojila je pet Gremija od 15 za koliko je bila nominovana. Početkom 2012, morala je da otkaže turneju i odloži sve dalje obaveze zbog hitne operacije kuka. Od 2010. je u vezi sa glumcem Tejlorom Kiniarom.

Gaga i glumi, ima svoju liniju parfema, i aktivna je u humanitarnim organizacijama, najviše u zalaganju za prava LGBT zajednice i zlostavljane dece, kao i borbi protiv side. Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda 2012. kao osoba sa najvećim brojem Twitter pratilaca do tada - 13 miliona. Zanimljivo je da obožava čaj, pa je često u javnosti slikaju sa šoljicom čaja i tanjirićem.

Saznajte više Zatvori

Povezane Vesti