• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupljajte fiskalne račune, osvojite auto

Izvor Beta

Poreska uprava objavila početak nagradne igre "Fiskalnim računom protiv sive ekonomije, osvojite automobil". Dinkić poručuje - ne plaćajte ako nema računa.

Sa ukupnim nagradnim fondom od pet miliona dinara, igra će biti u dva ciklusa, do 20. septembra i do 20. decembra ove godine.

Pomoćnik direktora Poreske uprave Vidoje Jevremović je kazao na konferenciji za novinare da pravo učešća imaju građani Srbije koji pošalju 30 fiskalnih računa, od najmanje 300 dinara po računu.

"Nagradna igra je praktično već počela jer važe računi od 1. juna ove godine", rekao je on i naglasio da će glavna nagrada u oba ciklusa biti automobil, a uz njih i po 20 drugih nagrada.

Jevremović je kazao da se još ne zna koji će to automobil biti jer će se po javnom konkursu koji je raspisan, odlučiti koja automobilska kuća nudi najbolje uslove. Fond namenjen toj glavnoj nagradi je u oba ciklusa po 1,6 miliona dinara.

"Primetili smo da se fiskalni računi u poslednje vreme manje izdaju,pa ovo vidimo kao jedan od stimulativnih načina da građani utiču nasmanjenje sive ekonomije, vredi pokušati", istakao je Jevremović.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je danas uvođenje patrola poreskih inspektora koje će kontrolisati segmente poslovanja onih koji su dužni da izdaju fiskalni račun i pozvao građane da u kafiću ili restoranu ne plate ukoliko im se ne izda fiskalni račun.

"Pozivam građane koji u kafiću ili restoranu ne dobiju fiskalni račun da ne plate to što su pojeli i popili, jer po zakonu ne snose nikakvu odgovornost, pa da vidimo da li će onda da im izdaju fiskalni račun ili ne", rekao je Dinkić novinarima u parlamentu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milena

daj te mi adresu

special image