• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija nije uvela recipročne mere Makedoniji

Izvor Beta

Srbija nije uvela nikakve zvanične recipročne mere protiv Makedonije koja je ograničila uvoz brašna i pšenice iz Srbije.

U Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine Srbije rečeno je da nemaju informacije o tome da nije dozvoljen uvoz paradajza iz Makedonije u Srbiju.

Po informacijama u medijima, Srbija danas navodno nije dozvolila uvoz paradajza iz Makedonije.

U Ministarstvu poljoprivrede Agenciji Beta je rečeno da su inspektorima za pregled na graničnom prelazu Preševo danas prijavljene dve pošiljke paradajza poreklom iz Makedonije, kojima je dozvoljen uvoz u Srbiju.

"Nakon izvršenih redovnih pregleda u skladu sa Zakonom o zdravlju bilja i Zakonom o bezbednosti hrane, pošiljkama je dozvoljen uvoz i carinjenje", navode u Ministarstvu poljoprivede.

Kako navode, Granična fitosanitarna inspekcija Ministarstva poljoprivrede na svim graničnim prelazima, te i na graničnom prelazu sa Makedonijom, postupa u skladu s propisima i procedurama.

Vlada Srbije je u petak najavila mere reciprociteta prema Makedoniji, ukoliko se u narednih deset dana ne reši problem ograničenja uvoza brašna i pšenice iz Srbije u tu zemlju.

U tom slučaju će, kako je najavljeno, biti razmotreno ograničenje uvoza makedonskog vina i paradajza.

Ministar trgovine Rasim Ljajić je Sekretarijatu CEFTA već uputio pismo s hitnim zahtevom da se održi vanredna sednica tog tela povodom uredbe Vlade Makedonije kojom je prekršen sporazum CEFTA.

Mera Vlade Makedonije, po kojoj za kilogram uvezene pšenice, makedonski uvoznici moraju da kupe tri kilograma domaće, a za kilogram brašna uvezen iz Srbije da kupe četiri kilograma domaće pšenice, primenjuje se od 1. jula.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

gangula

e,pa za taj leskovacki uvoznici ne mogu da se dobro "ugrade". Kad smo mi doziveli da nas zeza neka tamo drztava koja, uzgred receno, nema ni ime.

Ivan

Strasno,Srbijo moja.A paradajz u Leskovcu kosta 15 dinara za kilogram a vi ga uvozite.

Vojvoda

Sta ima da se ceka 10 dana? Odmah reciprocitet!!!

special image