• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nama struja poskupljuje, u Hrvatskoj pojeftinjuje

Izvor MONDO/Fonet

Dok će u Srbiji struja poskupeti za 11 odsto, u Hrvatskoj će pojeftiniti oko sedam odsto.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) podnela je Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA)zahtev za smanjenje proizvodne cene električne energije za kategoriju domaćinstava od 10,7 odsto.

Udeo proizvodne komponente u ukupnom računu je oko 60 odsto, što znači da bi realno smanjenje cene bilo između šest i sedam odsto.

To je za Glas Slavonije potvrdio i predsednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Tomislav Šerić, dodajući da će se smanjenje cene odnositi na više od dva miliona korisnika, primenjivaće se automatski bez potpisivanja novog ugovora i biće vidljivo na prvom sledećem računu.

Pojeftinjenje struje HEP nesumnjivo je, navodi isti izvor, rezultat dolaska konkurencije na tržište električnom energijom - slovenačke kompanije GEN i nemačkog RWE, pri čemu HEP pojeftinjenje nije ni mogao zatražiti od HERA pre 1. jula. u vesti se ne navodi cena kilovat-časa u Hrvatskoj.

Agencija za energetiku Srbije (AERS) dobila je juče zvaničan zahtev Elektroprivrede Srbije za poskupljenje struje od 10,9 odsto, od 1. avgusta.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mick

Kod nas kao najjeftinija struja u evropi ali samo na papiru. Mozda po ceni pojedinacnog kwh ali kod nas na racunu ima i sijaset nameta i nadoknada. Isto tako ko malo vise trosi struju upada u zone tarifa gde je kwh drasticno skuplji. A plate necu ni da pominjem... Pa kako je onda najjeftinija struja? Da li je normalno da 50% prosecne plate ode na racune??

rade

konkurencija a ne monopol, to je resenje

mikicar

Evropska Unija braco. Nego mi ovi nasi nisu jasni. Kazu imamo najjeftiniju struju u Evropi. U odnosu na sta pitam ja njih? U odnosu na kilovat struje ili u odnosu na prosecnu zaradu u Srbiji? Ili mozda u odnosu na prosecnu platu u EPS-u? Kakvih li oni rashoda imaju osim sami sebe da namire? Voda im pravi struju i ugalj. Koliko to moze da kosta, odrzavanje itd. Dzaba sto mi je struja najjeftinija kad ja moram da izdvojim 30% plate da bih namirio plate cistacica i banderasa iz EPS koji zaradjuju po 80-100 000 dinara.

special image