Počinje snimanje filma "Amanet"

Autor:

Film "Amanet", debitantsko ostvarenje reditelja Nemanje Ćipranića, po scenariju Sare Radojković, počinje da se snima sledeće nedelje na lokacijama u Beogradu.

0
A- A A+

Prema sinopsisu, u život glavnog junaka Todora, koji skromno živi sa majkom, naizgled slučajno ulazi Višnja, trudna devojka kojoj je očajnički potrebna njegova pomoć.

Njihov odnos prerasta u ljubav, ali se dodatno komplikuje kada Todor odluči da povrati vezu sa moćnim ocem koji ga je napustio dok je bio dete.
Kako se priča razmotava, nameću se pitanja ko je zapravo Višnja, ko su negativci, a ko heroji, ako ih ima.

Glumačku ekipu čine Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Goran Radaković, Ljubomir Bulajić, Milena Živanović, Jelisaveta Orašanin, Marija Vicković i drugi.

Direktor fotografije je Igor Marović, kostimograf Sonja Mrkobrada, scenograf Ivana Lovre, a masku i specijalne efekte radi Miroslav Lakobrija.

Muziku za film komponuje frontmen jednog od najpopularnijih rok bendova u Srbiji, Đule "Van Gog".

Film "Amanet" će biti snimljen snimati u produkciji "Spot Light Production" uz tehničku podršku kompanije "Pink Film International".

Ćipranić (27) je diplomirao filmsku režiju na Institutu SAE. Radio je video spotove, kratke igrane filmove, dokumentarno ostvarenje "The Roman Well".

Filmom "Amanet" debituje kao reditelj, producent, izvršni producent i organizator.

Sara Radojković (24) je diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njena drama "Zečevi su brza hrana" premijerno je prikazana u maju u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji Maje Maletković.

Snimanje filma "Amant" trebalo bi da potraje pet nedelja.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti