mondo.rs

Nikolas Kejdž: Bio sam ljut, bahat, loš

Autor:

Glumac otvoreno o sebi kada je imao 18: "Bio sam nasilan, uništavao sam prikolice, vređao ljude... Smirio sam se pod uticajem Ričarda Gira".

0
A- A A+

Put do zvezda posut je trnjem. Mnogi veliki glumci bili su u mladosti na putu da postanu otpadnici od društva, ali ih je sreća ili ko zna šta usmerila u dobrom smeru.

Jedan od takvih bio je i Nikolas Kejdž. U intervjuu londonskom "Sanu" (The Sun), 49-godišnji Kejdž je otvoreno pričao o tome kakav je bio kada je bio mlad, ko je najviše uticao na njega

Na početku filmske karijere, Kejdž je, po sopstvenom priznaju, bio nepodnošljiv.

"Bio sam prilično nasilan. Tumarao sam po setu, vređao ljude, demolirao prikolice i hotelske sobe. Tako sam se pripremao za uloge buntovnika", kaže Kejdž.

Oskarovac Nikolas Kejdž snimio je mnogo filmova i ostvario nekoliko sjajnih uloga. Njegov poslednji film je triler "The Frozen Ground" u kojem igra policajca koji juri serijskog ubicu.

"Sa 18 godina sam bio ljut. Voleo bih da nisam. Bio sam prilično divlji momak sa mnogo energije. Slušam sam i pank i rok i nisam znao gde se uklapam. Želeo sam da tu energiju usmerim ka nečemu, da bude konstruktivan, a ne destruktivan, ali jednostavno nisam imao pojma kako da to uradim. Mogao sam da završim u zatvoru...", ispričao je Kejdž.

Kaže da je Ričard Gire zaslužan za to što se kasnije, ipak, smirio. Njih su dvojica su sarađivali 1984. godine na filmu "The Cotton Club" i tada mu je Gir rekao da neće uspeti u Holivudu ako se bude tako ponašao.

"Ako budeš nastavio tako da se ponašaš, dobićeš još najviše tri uloge i to će biti kraj. To mi je rekao Gir", prisetio se Kejdž.

On se tri puta ženio. Trenutno je u braku sa 20 godina mlađom Alis Kim, sa kojom ima sedmogodišnjeg sina. Iz prethodnog braka ima još jednog sina, 22-godišnjeg Vestona. Bio je oženjen i glumicom Patrišom Arket i kćerkom Elvisa Prislija - Litom Mari Prisli.

Kada je bio mlad njegovi roditelji su se razveli, ali nikada zbog toga nije oseđao odbojnost prema braku.

"Nikada nisam želeo da budem neženja. Čak i kad sam bio mlad i divalj, nikada nisam bio protiv braka. Sećam se kad sam došao u Los Anđeles... Sreo sam neku devojku koju sam pitao: 'Mogu li da te poljubim?'. I poljubili smo se. Onda sam je pitao: 'Mogu li da vidim tvoj donji veš?'. Pokazala mi je. Ali, to je priča iz mladosti. Kako sam odrastao toga više nije bilo. Ženio sam se uz ljubavi", rekao je Kejdž, koji sebe opisuje i kao srećnu osobu, koja se uvek brine.

Povezano

Sve vesti