mondo.rs

Predsednik Slobode: Bolje da smo mi u Evropi

Autor:

Dragan Subotić u odgovorima na pitanja navijača izjavio da su transferi Kasalice i Maksimovića najbolji u istoriji kluba, da će se kroz koju godinu užički superligaš umešati u borbu za titulu...

11
A- A A+

Predsednik Upravnog odbora Slobode Dragan Subotić jedan je od zaslužnih što je užički klub postao stabilan superligaš. Ali, ambicije Užičana nisu završene pravljenjem novog stadiona, uskoro i postavljanjem reflektora.

Užičani žele da se jednog dana, kroz koju godinu umešaju i u borbu za titulu. To najavljuje upravo Subotić, koji je posredstvom Facebook stranice kluba odgovarao na pitanja navijača, a pristigla su i pitanja i iz Rusije.

Između ostalog, Subotić je rekao da je budžet kluba između 800.000 i miliona evra (a obaveze prema državi su oko 300.000 evra na godišnjem nivou), da su najbolje investicije bili Predrag Ranđelović, Tijago Galvao i Filip Kasalica, a najbolje prodaje Kasalica i Nikola Maksimović.

Zanimljivo, Subotić je u više navrata istupao u medijima i tražio novac od Crvene zvezde, koja je svojevemeno kupila Kasalicu i Maksimovića (ovog leta je otišao u Torino), jer su crveno-beli zatezali oko isplate rata za tu dvojicu fudbalera.

Predsedniku Slobode je bio zamoljen i da prokomentariše nastupe srpskih klubova u prvim mečevima kvalifikacija evropskih takmičenja, pogotovo Partizana protiv jermenskog Širaka. Utisak onog koji je postavio pitanje bilo je da bi "Sloboda sigurno odigrala bolje i rezultatski bolje prošla".

"Slažem se sa vašim mišljenjem i za srpski fudbal dobro bi bilo da smo se mi plasirali u Evropu, a ne neki drugi klubovi, jer sam uveren da bi ostavili bolji trag i rezultat od njih", odgovorio je Subotić.

On je zadovoljan prelaznim rokom ovog leta, ističući da Sloboda nije uložila velika sredstva u dovođenje novih igrača.

"Došli su Japanci Okuno i Ogava, Miličić, Živanović i Dolmagić, a klub su napustili za sada Ranđelović, Janićijević, Lazarević, Davronov i Kala Ture. Sa minimalnim sredstvima (stan, hrana, plata), a ugovori će zavisiti od statusa za koji se izbore", rekao je predsednik Slobode.

Subotiću je bilo postavljeno pitanje i da li će Sloboda u dogledno vreme stvoriti tim koji će moći da parira Partizanu i Zvezdi i možda osvoji kup ili titulu prvaka Srbije ?

"Ova ekipa ako bi ostala na okupu sa dva, tri pojačanja mogla bi da bude na samom vrhu piramide srpskog fudbala. Međutim, da bi bili stabilan ligaš mi smo prinuđeni da prodamo jednog ili dvojicu najboljih igrača. Ako bi uspeli u svojoj strategiji da povećamo budžet dodatno za milion evra siguran sam da bi bili prvaci i ostavili dubok trag u Evropi. To je mali a u isto vreme veliki izazov u ovom trenutku", odgovorio je Subotić.

U vezi sa tim je i njegovo viđenjeo tome kada će prestati dominacija beogradskih klubova u domaćoj ligi:

"Kada se u Fudbalskom savezu Srbije i Zajednici Jelen Superlige i stvori atmosfera jednakih šansi i da se fudbal ne igra samo zbog Partizana i Zvezde već i drugih klubova i sredina. Upravo želim da dam svoj doprinos tog ambijenta, najbliži tom cilju (osvajanju titule) u novom ambijentu su Vojvodina i Sloboda".

Upitan kojeg igrača bi voleo da ima u Slobodi, prvi čovek užičkog superligaša je odgovorio: "Pre svega Bojića iz Napretka (Kruševac), nekada našeg igrača i Zoćevića iz čačanskog Borca".

Ponovio je i da je Ljubiša Stamenković-Piskavac "najbolji sprski trener". "Uostalom, da nije tako ne bi bio saradnik već devetu godinu".


Subotić je rekao i da ne planira još dugo da ostane na čelu kluba, pre svega jer mu je interes porodice na prvom mestu.

"Moj san će se u dobrom delu ostvariti 14. septembra, kada zasijaju reflektori u derbiju sa Partizanom i spreman sam da se tada povučem. Međutim, to svakodnevno sagledavam i razmišljam i interes moj i moje porodice je da to učinim odmah. Pošto ni do sada nisam bio ličan kad je u pitanju ozbiljna vizija i misija, to ću učiniti onog trenutka kada budem uveren da je Sloboda u sigurnim rukama i sa perspektivom daljeg rasta i razvoja do neslućenih visina. Neću dozvoliti da to što je mukotrpno stvarano i napravljeno da neko preko noći razgradi. Samo ja znam šta smo nasledili, još plaćamo danak nasleđenog javašluka i kriminala u zadnjih 10 godina".

On je otkrio i da Sloboda planira "tehničku saradnju" sa italijanskim Udinezeom, koji bi podrazumevao i odlazak talentovanih igrača na kaljenje.

Bilo mu je postavljeno i jedno lično pitanje: koliko često jede pasulj?

"Pasulj je moje omiljeno jelo", odgovorio je predsednik Slobode.

Povezano

Sve vesti