mondo.rs

Ugašen Hajduk iz Kule!

Autor:

Fudbalski klub Hajduk iz Kule objavio je da je na skupštini odlučeno da se ovaj superligaš ugasi, posle 101 godine postojanja!

40
A- A A+

Deset dana pred početak nove prvenstvene sezone Jelen Superlige Srbije - veliki problem i tužna vest.

Superligaš iz Kule - Hajduk je ugašen!

"Posle današnje skupštine kluba, sa neizmernom tugom i velikim razočaranjem obaveštavamo sve Kuljane, navijače, simpatizere i ljubitelje sporta i fudbala koje je naš gradski klub stekao tokom 101 godine postojanja i tokom 22 godine igranja u vrhu srpskog fudbala...da se Hajduk kakvog znamo gasi", navedeno je na zvaničnoj Facebook stranici kluba.

Ranije je predsednik Zoran Osmajić podneo ostavku zato što su na naplatu došli stari dugovi, koje klub nije imao kako da vrati.

"Prvi tim je raspušten, skupština je podnela ostavku. U narednim danima očekujte zvanično saopštenje i više detalja, kao i simbolično okupljanje kako bismo se dostojanstveno pozdravili od onoga što smo nekada imali i na šta smo bili ponosni", objavljeno je na strani kluba.

Zvonko Osmajić je u izjavi za "Večernje novosti" potvrdio da je Hajduk istupio iz takmičenja.

"Uhvatili ste me na oproštajnoj večeri sa igračima. Umesto da pravimo planove kako da pobednički krenemo u novoj sezoni, posle odličnih priprema, okupili smo se da poželimo jedni drugima sve najbolje u nastavku karijera. Tačno je, Hajduk istupa iz takmičenja, ostao je bez uprave, Skupštine i bez kompletnog prvog tima. Na FSS je da odluči šta će sada biti", rekao je Osmajić.

On je dodao da je klub dužan oko dva miliona evra, a taj dug je napravljen još pre dve decenije. Osmajić ističe da on niti ima te pare, niti želi da pokrije dug koji nije napravio.

Zajednica superligaša i FSS imaju vrlo malo vremena da odrede koji će klub "uskočiti" u superligaško takmičenje umesto Hajduka. Moguće je da će to biti beogradski Voždovac, koji je bio treći u Prvoj ligi Srbije prošle sezone. Možda će to biti i BSK iz Borče, koji je bio pretposlednji u Superligi prethodne sezone.

Povezano

Sve vesti