mondo.rs

Karadžić: Po propisima - Voždovac umesto Hajduka

Autor:

Predsednik FSS izjavio da prema propisima mesto Kuljana, čiji se klub ugasio, treba da zauzme prvi sledeći iz prvoligaške konkurencije, a to je Voždovac

10
A- A A+

Karadžić: Po propisima - Voždovac umesto Hajduka Foto: MN Press
Vest da se Hajduk iz Kule ugasio odjeknula je kao bomba, jer se sve dogodilo brzo i iznenada, i to nepune dve nedelje pre početka nove sezone u Superligi.

Logično, nameće se pitanje ko će zauzeti mesto Kuljana u elitnom društvu. Tu odluku doneće Fudbalski savez Srbije.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić ističe da će se prilikom odluke strogo voditi propisima.

"Izvršni odbor FSS zauzeo je prošlog leta stav da upražnjeno mesto u eliti, u slučaju odustajanja kluba, popunjava sledeća ekipa iz Prve lige, na osnovu plasmana. Mora da ispunjava sve uslove, da ima licenciran stadion za elitni rang. Ukoliko eventualno uslove ne ispunjava prvi klub, onda, takođe, na osnovu plasmana u Prvoj ligi, utvrđujemo sledeći", objasnio je za "Žurnal" Karadžić.

On je rekao da to znači da je Voždovac prvi na listi za ulazak u Superligu "na mala vrata".

"Voždovac ispunjava sve kriterijume, kao trećeplasirani klub Prve lige i prvi kandidat. Međutim, ponavljam da će konačnu odluku doneti Izvršni odbor, čija je to nadležnost i to najkasnije u utorak ili sredu", dodao je prvi čovek srpskog fudbala.

Međutim, ono što bi moglo da koči "zmajeve" sa Voždovca da se priključe elitnom društvu je navodna upotrebna dozvola za stadion, koju još uvek ne poseduju.

Ipak, nema sumnje da će FSS sve dobro proučiti i sagledati pre nego što odluči ko će uskočiti na mesto Hajduka.

Karadžić je otkrio da u FSS još uvek nisu dobili zvaničan dopis da Kuljani odustaju od Superlige.

"Ništa još nismo zvanično dobili. Očekujemo da dopis stigne u naredna dva dana. Posle finalne utakmice Prvenstva Evrope za omladince, razmotrićemo novonastalu situaciju".

Predsednik FSS rekao je i da je  prava tuga što se klub duge tradicije poput Hajduka gasi.

"Slučaj Hajduk je tragedija za srpski fudbal. Tuga, ponajviše zbog činjenice da nasleđeni problem niko ne može da reši. A u Kuli smo imali stabilnost superligaša, jasne orijentacije. Klub ne može da finansira ni lokalna samouprava. Uplašio me ishod, a lično verujem da će Hajduk smoći snage da se u dogledno vreme vrati u Superligu", dodao je Karadžić

Povezano

Sve vesti