Još jedno dramatično obraćanje javnosti trenera crno-belih Duška Vujoševića,  sa brzim odgovorom u vidu saopštenja crveno-belih, naišlo je na reakciju prozvanih državnih funkcionera.

Gostujući na televiziji "B92", Ivica Dačić je rekao da ne razume poslednje poruke iz dva najveća srpska kluba.

"Još mi treba da rešavamo problem Partizana i Zvezde. Ne razumem Vujoševićevo jučerašnje obraćanje Vučiću, niti današnje obraćanje Zvezde meni. Ti klubovi treba da se privatizuju, jer su ovako svačiji i ničiji. Dogovorili smo se Vučić i ja - Zvezda i Partizan su ravnopravni", rekao je premijer.

Dačić je na molbu agencije Beta da razjasni da li to znači da
vlada neće pomagati tim klubovima odgovorio: "To znači da ćemo im
ravnopravno pomagati, a ne da im nećemo pomagati".

Trener Partizana nazvao je u ponedeljak prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića "najmoćnijim čovekom u Srbiji" i zatražio od vlasti da ne "trenira principijelnost" na Partizanu, u stvari mu se "sveteći za rezultate".

Dan posle je iz Crvene zvezde stiglo saopštenje, u kojem je rukovodstvo vicešampiona zatražilo od premijera Ivice Dačića, "najuticajnijeg čoveka u našem društvu", da svi klubovi ispunjavaju poreske obaveze ili da to niko ne čini.

U međuvremenu je iz Poreske uprave rečeno da Partizan nije podneo zahtev za reprogram duga prema državi, koji trenutno iznosi oko 1,4 miliona evra.