Jordanac radikalski poslanik

Prvi i jedini stranac koji je postao poslanik srpskog parlamenta, Jordanac Amjad Migati, u novom sazivu Skupštine zastupaće politiku SRS i boriti se, kako kaže, protiv globalizma.

0
A- A A+
Prvi i jedini stranac koji je postao poslanik srpskog parlamenta, Jordanac Amjad Migati, u novom sazivu Skupštine zastupaće politiku SRS i boriti se, kako kaže, protiv globalizma.

"I prošlost i budućnost vezao sam za Srbiju i sebe doživljavam kao deo ovog naroda, za čije ću se interese na medjunarodnom planu kao poslanik zalagati", kazao je Migati u razgovoru sa novinarom Tanjuga.

Rodjen je 1951. godine u Jordanu, u nekadašnju Jugoslaviju prvi put je došao krajem šezdesetih godina. Oženio se srpkinjom, sa kojom ima troje dece, a 1992. godine uzeo je i jugoslovensko državljanstvo.

On ističe da je njegov motiv da se prihvati poslaničke funkcije bila želja da utiče na pobedu politike radikala, kojoj je, kako ističe, cilj da srpskom narodu bude što bolje i da se zaustavi nametanje diktata od strane zapada i medjunarodne zajednice.

"Borba protiv globalizma postala je moje životno orpedeljenje, a to zlo treba da pobedimo svi zajedno, bez obzira na rasu i zemlje,“ poručuje Migati.

On ocenjuje da je i Srbija na udaru pritisaka i pita se "kako se mogu nazivati prijateljima oni koji otimaju Kosovo" i na toj političkoj liniiji je našao zajednički jezik sa radikalima, pa je postao i prijatelj sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem za koga kaže da se u Hagu takodje bori protiv globalizma i za interese svog naroda.

Migati smatra da je najveća vrlina SRS principijelnost i doslednost, posebno u odnosima prema svetu, dodajući da "ustupcima Zapadu nikada nema kraja".

On je kao pozitivan naveo i primer Slobodana Miloševića sa kojim je, kako je ukazao, medjunarodna zajednica u početku saradjivala, a zatim ga proglasila ratnim zločincem kada je odbio da da Kosovo.

Govoreći o svom životu, Migati je naveo da je u Beograd došao da studira i postao nutricionista-dijetetičar, ali da su ga novinarstvo i politika, za koje se oduvek interesovao, odveli u drugom pravcu.

Posle političkih previranja u Jordanu 1990. godine rešio je da se trajno vrati i sa porodicom ostane u Jugoslaviji.

"Kada je počela jugoslovenska kriza odlučio sam da se angažujem u srpskoj politici, jer sam bio šokiran neistinama i dezinformacijama koje su plasirane u svetu", ispričao je on.

Da bi širio istinu o dešavanjima na području bivše Jugoslavije počeo je profesionalno da se bavi novinarstvom i otovorio agenciju "Jugoslav-arap pres."

Kaže da mu je najveći uspeh u novinarstvu bio za vreme agresije NATO pakta, kada je pomagao izveštačima iz arapskog sveta da o tome informišu svoju javnost.

Kao dugogodišnji novinar, Migati je saradjivao sa mnogim političkim liderima u Srbiji, ali je Šešelj zadobio njegove najveće simpatije.

Ocenjujući Šešelja kao "korektnog i realnog političara", Migati navodi da je sa njim počeo da se vidja i saradjaju tokom jugoslovenske krize, a ta saradnja se pretvorila u prijateljstvo.

Šešelj ga je u vreme bombardovanja krajem devedesetih proglasio za specijalnog savetnika.
Migati kasnije postaje član stranke i njenog najužeg rukovodstva, da bi se posle parlamentarnih izbora
21. januara našao medju 81 poslanikom te stranke u parlamentu.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti