Džastin Biber

  • Profesija: Pevač
  • Datum rodjenja: 1. mart 1994. u Londonu (Ontario), Kanada
  • Horoskopski znak: Ribe
Biografija:

Džastinova mama Peti je imala 17 godina kada je rodila vanbračno dete. Odmalena je pokazivao interesovanje za umetnost i muziku, i Peti je od njegove 12. godine na YouTube postavljala klipove njegovih pesama ili obrada.

Otkriven je slučajno, jedan producent je greškom kliknuo na njegov klip i bio oduševljen. Biber je uskoro potpisao ugovor i počeo saradnju sa RnB velikanom Ašerom.

Prvi album objavio je sa 14 godina, i odmah postao idol tinejdžerki širom sveta.

Biberove najpoznatije pesme su "One time", "Somebody to love", "As long as you love me" i "Baby", koja je svojevremeno bila najgledaniji klip na sajtu YouTube. Biber od maja 2013. drži rekord u najvećem broju pratilaca na Twitteru - čak 41 milion njih.

Kako je odrastao, Biber se uhvatio u "vrzino kolo" slave mladih u Holivudu. Uradio je gomilu tetovaža, među kojima su natpis "Believe" (ime njegovog albuma), oko njegove majke ("mama uvek sve vidi"), i brojne druge. Igrao je u seriji "CSI: Majami", pojavio se u filmu "Ljudi u crnom 3"...

Iako za njim uzdišu tinejdžerke širom sveta, zna se samo za jednu njegovu vezu. Bio je sa mladom glumicom Selenom Gomez, kojoj je zbog veze sa tinejdžerskim idolom prećeno smrću. Raskinuli su sredinom 2013.

Biber je često na naslovnim stranama ne samo zbog svoje popularnosti, već i uvrnutog ponašanja u javnosti. Konzumira marihuanu, i pije iako nije zakonski dovoljno star za konzumiranje alkohola. Snimljen je kako napada paparace, urla na njih, pokazuje srednji prst, piški u kofu u jednom restoranu, pljuje sa balkona dok ga dole čekaju fanovi... Tabloidi pišu da će mlađani Biber uskoro završiti kao Britni Spirs ili Ejmi Vajnhaus, odnosno da će ga slava "progutati". On sam na to kaže - "samo vi slušajte moju muziku".

Uhapšen je u januaru 2014, jer je po ulici vozio trke pod dejstvom narkotika i alkohola.

Saznajte više Zatvori

Povezane Vesti