• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi odobrili kredit za Koridor 11

Izvor Tanjug

Ministarstvo ekonomije Kine odobrilo je danas kredit od 334 miliona dolara za gradnju Koridora 11.

To je izjavio danas ministar građevine Velimir Ilić i najavio da će radovi početi u septembru.

Kinesko ministarstvo je odobrilo kredit, kao poslednja instanca u predviđenoj proceduri, nakon što je Eksim banka Kine odobrila taj kredit krajem juna ove godine, rekao je Ilić Tanjugu na prijemu povodom obeležavanja Dana građevinara.

Predviđena je izgradnja autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u dužini oko 50 kilometara, a glavni izvođač radova je Šandong haj-spid grupa iz Kine.

"Imamo danas jednu radosnu vest iz Kine - da je njihovo Ministarstvo ekonomije, kao poslednja instanca, odobrilo naše projekte i da u septembru kreću radovi", istakao je Ilić u Vladi Srbije čestitajući građevinarima njihov praznik.

On je istakao da će biti posla za hiljade novih radnika i da su još "dve koncesije na pragu potpisivanja, koje će veoma brzo biti u proceduri vlade".

Kinezi su ranije poslali Ministarstvu građevine Srbije zahtev da rade dve koncesije na Koridoru 11, od mosta Zemun - Borča do Obrenovca, sa još jednim mostom na Savi i velikom surčinskom petljom, kao i za koncesionu gradnju autoputa od Preljine do Požege.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bg

Bilo bi bolje i mudrije da se udruze s Nemackom i dr. zapadnim drzavama koje su spremne investirat u Srbiju, a ne sa Cajnezima. Ionako je trash sve cega se taknu,mozes zamislit kvalitete predstojecih projekata. Jadna Srbijo!

special image